Titel

In ballingschap - De Nederlandse kolonie in Engeland 1940-1945

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Bezige Bij

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, in goede staat

Meer info
In ballingschap bevat de geschiedenis van de Nederlandse kolonie in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van talloze gesprekken, persoonlijke dagboeken en memoires schetst Van der Zee het beeld van een groepering vol intriges en ellebogenwerk. Toch bestond de Nederlandse gemeenschap ook uit mensen die voor elkaar klaarstonden en elk hun idealistische dromen koesterden. Tezamen vormden ze in deze roerige en hectische jaren een fascinerende kleine wereld.

In dit boek komen koningin Wilhelmina, haar ministers en de Engelandvaarders aan bod, maar er waren ook vele anderen: de vissers in Fleetwood die het vijf jaren lang zonder hun vrouwen moesten stellen, de oorlogspiloten die op een zeker moment weigerden naar de begrafenissen van hun neergeschoten collega's te gaan, de koopvaardijmannen op de Atlantische Oceaan die in konvooi de vele zeemijnen moesten vermijden en daar vaak niet in slaagden. Vele vrouwen trokken later in de oorlogsjaren als vrijwilligsters in het Vrouwen Korps de oorlog in. Ook in Londen was het leven niet gemakkelijk. Afgezien van de onzekerheid over het lot van de families in het bezette vaderland, waren er de Blitz, en de V1's en V2's die de Britse hoofdstad teisterden en duizenden slachtoffers hebben gemaakt.

Dikwijls werd na de bevrijding beweerd dat men in Engeland de oorlog niet 'gevoerd' had, maar louter 'gevierd'. Henri van der Zee toont op overtuigende wijze de onjuistheid van dit soort beweringen. In ballingschap is een rijke nuancering, met nieuwe feiten en vondsten, van het beeld van Londen en de Nederlandse gemeenschap in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Afbeeldingen
Zee, Henri van der - In ballingschap - De Nederlandse kolonie in Engeland 1940-1945
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren