Titel
Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)
Schrijver
This, Hervé
Taal
Engels
ISBN
9780231164870
Uitgever
Columbia University Press - New York
Prijs
€ 9,50
Bijzonderheden
2014, 255 pp paperback ***NIEUWSTAAT*** Staat van het boek: 10.0
Meer info
(The Future of Food)
(Columbia University Press - New York)
ISBN 9780231164870
uitgave uit 2014
255 pp paperback
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0
Note-by-Note Cooking is a landmark in the annals of gastronomy, liberating cooks from the constraints of traditional ingredients and methods through the use of pure molecular compounds. 1-Octen-3-ol, which has a scent of wild mushrooms; limonene, a colorless liquid hydrocarbon that has the smell of citrus; sotolon, whose fragrance at high concentrations resembles curry and at low concentrations, maple syrup or sugar; tyrosine, an odorless but flavorful amino acid present in cheese--these and many other substances, some occurring in nature, some synthesized in the laboratory, make it possible to create novel tastes and flavors in the same way that elementary sound waves can be combined to create new sounds.
Note-by-note cooking promises to add unadulterated nutritional value to dishes of all kinds, actually improving upon the health benefits of so-called natural foods. Cooking with molecular compounds will be far more energy efficient and environmentally sustainable than traditional techniques of cooking. This new way of thinking about food heralds a phase of culinary evolution on which the long-term survival of a growing human population depends. Herv? This clearly explains the properties of naturally occurring and synthesized compounds, dispels a host of misconceptions about the place of chemistry in cooking, and shows why note-by-note cooking is an obvious--and inevitable--extension of his earlier pioneering work in molecular gastronomy. An appendix contains a representative selection of recipes, vividly illustrated in color.
Prijs €9,50
Afbeeldingen
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/jc00ATEn2VauLUb62zDR.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/gXoee4VAMTTkI27kwfXr.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/udvke104NFrTrUHZ4Nmc.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/60O4cnNsAnS7P1ANlxMZ.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/1lMOS4ldhRkk970fFB1H.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/SS7uDBxp43g6PDzaJzLu.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/hgxs9PQPkPFoZoB0dYVb.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/36oznyjNgF5on5ECKgV0.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/FFOuQh3CVxXMWM0FtpLJ.jpg)
![This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food) This, Hervé - Note By Note Cooking (ENGELSTALIG) (The Future of Food)](https://images.boekwinkeltjes.nl/large/qb3aMtmhm2jGIL1Kt1nM.jpg)
Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
- Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
- U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
- Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
- De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
- Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
- Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.