Titel

Nehalennia. Documenten in steen.

Schrijver
ISBN

9789076815121

Uitgever

De Koperen Tuin, Goes, 2003

Prijs

25,00

Bijzonderheden

119p. ills.(B&W photographs and line drawings). Paperback. Signature on half title. Pencil underlinings. (Rare).

Meer info
Nehalennia zorgde al bijna vier eeuwen geleden voor sensatie. In 1647 kwamen immers op het strand bij Domburg totaal onverwacht stenen monumenten voor de dag met de naam en de beeltenis van deze Godin. Nog in hetzelfde jaar verschenen de eerste afbeeldingen in druk, waarna telkens weer befaamde oudheidkundigen over dit fenomeen schreven. Helaas is in 1848 een groot aantal stenen verwoest of zwaar beschadigd. In 1970 dook Nehalennia ineens weer op, ditmaal vanuit de diepte van de Oosterschelde ter hoogte van Colijnsplaat. Honderden nieuwe beelden en inscripties kwamen voor de dag. Nu wij over zoveel meer materiaal beschikken is het tijd om de velen die zich voor Nehalennia interesseren te laten zien wat wij op dit moment weten over de Godin en haar vereerders. Het eerste gedeelte van dit boek gaat over Domburg. Veel plaats wordt daarin ingeruimd voor prachtige gravures uit drie eeuwen. In het kort wordt het wedervaren van deze vroegste Nehalenniamonumenten geschetst. Het tweede deel is een soort inleiding tot de 'Nehalenniakunde'. Met name de inscripties vertellen ons veel over de Godin en over de mensen die naar haar tempels pelgrimeerden. De inscripties worden dan ook royaal afgebeeld en zo toegelicht dat ook niet-latinisten ze kunnen lezen. (Publisher's information).
Scrinium Aalten

Klassieke Oudheid

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Scrinium.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Scrinium
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scrinium een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scrinium vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Scrinium kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren