Titel

Aufstehen ! Kaffee holen ! Hilversumse dwangarbeiders in Bramsche 1944/45. Hilversumer Zwangsarbeiter in Bramsche 1944/45.

Schrijver
Taal

Meertalig

ISBN

9783932147845

Uitgever

Rasch, Bramsche - Reeks : Bramscher Schriften. Bd. 2. / Gemeente Hilversum / Gemeente Bramsche

Prijs

35,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, ingenaaid, 1998, 246 blz. Nederlands- en Duitstalig. Met foto's, facsimile's en kaarten.

Meer info
In oktober 1944 worden - in het nog bezette deel van Nederland - tijdens een razzia in de gemeente Hilversum bijna 4000 mannen tussen de 17 en 50 jaar opgepakt. Van hen worden ongeveer 800 mannen voor dwangarbeid naar Bramsche, een plaatsje in de buurt van Osnabrück, gedeporteerd. Minstens 80 van hen sterven binnen korte tijd.

In 1997, meer dan 50 jaar later, nemen de twee gemeenten contact met elkaar op en verwerken de gebeurtenissen. Door de ontmoeting van beide gemeenten ontstaat een band van leed en verzoening.

De beschrijvingen geven een indruk van de harde en gruwelijke ervaringen van de dwangarbeiders, maar tegelijkertijd van de hulpvaardigheid van de plaatselijke bevolking. Uit brieven, dagboeken en interviews wordt een buitengewoon veelzijdig beeld verkregen van het dagelijkse leven van de dwangarbeiders.
Afbeeldingen
Abrahamse, Karin ; Jan Edelstein ; Rainer Gieraths e.a. - Aufstehen ! Kaffee holen ! Hilversumse dwangarbeiders in Bramsche 1944/45. Hilversumer Zwangsarbeiter in Bramsche 1944/45.
BoekenWO2 Raalte

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BoekenWO2.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren