Titel

Stad van formaat - Geschiedenis van Rotterdam in de negentiende en twintigste eeuw (deel 2)

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Waanders Uitgevers, Zwolle

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover met omslag, in mooie staat

Meer info
Stad van formaat is het tweede deel van een nieuwe, eigentijdse geschiedschrijving van Rotterdam. Het eerste deel, Stad in aanwas, beschrijft de geschiedenis van de stad tot 1813. In dit tweede deel behandelt Paul van de Laar de periode van 1813 tot ongeveer 1975. Eén thema staat centraal in beide delen: de ontwikkeling van middeleeuws dorp tot haven van wereldformaat.

Stad van formaat laat zien hoe de traditionele koopstad na 1813 de nieuwe tijd van stoom en industrie trachtte te negeren en zich pas in het laatste kwart van de negentiende eeuw tot transitostad ontwikkelde. Rotterdam kreeg toen de naam van werkstad, en werd de lelijkste stad van Nederland genoemd. Paul van de Laar beantwoordt in dit boek de vraag in hoeverre deze slechte reputatie verdiend was en in welke mate Rotterdam zelf aan deze beeldvorming bijdroeg. Het bombardement van 14 mei 1940 betekende in dat opzicht geen breuk met het verleden; de wederopbouw maakte Rotterdam opnieuw tot een stad waar werk, haven en industrie op de eerste plaats kwamen. Pas in de jaren zeventig begon Rotterdam het beeld van cultuurloze werkstad bij te stellen.

Stad van formaat geeft een gedetailleerd overzicht van twee eeuwen Rotterdamse geschiedenis, waarin de auteur op een bijzondere manier economische, infrastructurele en stedenbouwkundige ontwikkelingen in verband brengt met politiek, cultuur en beeldvorming. De ruim 400 illustraties spelen hierbij een belangrijke rol: plattegronden, ontwerpen voor nooit uitgevoerde plannen, foto's van de aanblik die stad en haven voor en na de oorlog boden, prenten en schilderijen maken het beeld compleet. Hierdoor is Stad van formaat een onmisbaar boek voor iedere Rotterdammer en voor ieder-een die zich met Rotterdam verbonden voelt.
Afbeeldingen
Laar, Paul van de - Stad van formaat - Geschiedenis van Rotterdam in de negentiende en twintigste eeuw (deel 2)
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren