Titel

Uit vrije gunst

Schrijver
Uitgever

De Groot Goudriaan, Kampen

Prijs

9,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

216pp

Meer info
Ds. P.J. Dorsman: Uit vrije gunst
 
Ds. Dorsman predikte genade door recht. Hij predikte een afsnijdende wet en de noodzakelijkheid om met God verzoend te worden. Hij legde daarbij geen gronden buiten Christus. Hij wees keer op keer op de noodzakelijkheid van de vereniging met Hem door het geloof, om bevindelijk te mogen weten met Paulus: 'Indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel.' Ds. Dorsman was een verklaarde vijand van gevoeligheden en gemoedelijkheden als grond om daarop te bouwen. Hij was ervan overtuigd, dat er veel schijngronden waren. Met grote ernst kweet hij zich van zijn taak, in het voortdurend besef dat zijn Zender meeluisterde. Hij trachtte eerlijk te handelen met de zielen op weg en reis naar de eeuwigheid. Daarom gaf ds. Dorsman niemand hoop buiten het enige Fundament. 'Als een mens nog één kruimpj bevinding overhoudt als grondslag voor de eeuwigheid, waar hij op leunt en steunt, dan is er voor deze Jezus geen plaats, want Hij deelt Zijn werk nooit.'
 
Ook in deze uitgave benadrukt ds. Dorsman dat Gods Kerk eeuwig zal roemen in vrije gunst alleen. Er zijn tien preken opgenomen: zes over vrije stoffen en vier gedachtenispredikaties, ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum, 25 jaar predikant te Staphorst, 20 jaar bevrijding en het 25-jarig ambtsjubileum van Koningin Juliana. Ds. Tj. de Jong van Staphorst schreef een
voorwoord. De tekst van deze uitgave werd geredigeerd door de heer L. Krijgsman uit Gorinchem.
 
Predikaties:
 
  1) Met volmaakte steen gebouwd - Predikatie over 1 Koningen 6 : 7
  2) De dagen der treuring ten einde - Predikatie over Jesaja 60 : 20d
  3) Jezus door Johannes gedoopt - Predikatie over Mattheüs 3 : 13 - 15
  4) Kwalijk gestelden gezond gemaakt - Predikatie over 14 : 36 
  5) De twaalfjarige Jezus in de tempel - Predikatie over Lukas 2 : 49
  6) Een stokbewaarder gezaligd - Predikatie over Handelingen 16 : 30 en 31
  7) Een ootmoedige bede van David - Gedachtenispredikatie over Psalm 143 : 2, ter gelegenheid van de 25-jarige ambtsbediening (1966)
  8) Het Woord des Heeren blijft in eeuwigheid - Gedachtenispredikatie over 1 Petrus 1 : 24 en 25, ter gelegenheid van de 25-jarige ambtsbediening in Staphorst (1977), met de gehouden toespraken
  9) De daden des HEEREN gedacht - Gedachtenispredikatie over Psalm 77 : 12, ter gelegenheid van de herdenking van 20 jaar bevrijding
10) De enige weg voor vorstenhuis en volk - Gedachtenispredikatie over 1 Samuël 12 : 24 en 25, ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van H.M. Koningin Juliana (1973)
Afbeeldingen
Dorsman, Ds. P.J. - Uit vrije gunst
De Boekenkamer Kootwijkerbroek

Beste bezoeker,

Welkom in het meest actuele aanbod van De Boekenkamer.
Bent u 'boekzoekende' ?? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen. Is het gezochte boek hier niet aanwezig, kijk dan op onze internetsite. Of bezoek onze winkel in Kootwijkerbroek. Afstand te groot?? bel onze vriendelijke medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.

De Boekenkamer,
Wesselseweg 178-2,
3774 RM, Kootwijkerbroek,
0342-440590,
na 18:00: 06-27435409
info@deboekenkamer.nl
www.deboekenkamer.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekenkamer.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekenkamer
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenkamer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenkamer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekenkamer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren