Titel

De dood ging in wit gekleed.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789026126079

Uitgever

de Fontein

Prijs

6,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2009, 304pp, paperback

Meer info
Goed.
De rij van acht auto's leek gemodelleerd van suikerglazuur, een schitterende maquette op een onaangeroerde bruidstaart. De maan was opgekomen boven het tafereel, de sneeuwwolken waren na een laatste heftige bui overgewaaid en de sterren strekten zich boven zee uit naar het noorden, naar de verre pool. De moerasvogels zwegen, de sluizen werden geblokkeerd door ijs en nu de vloed voorbij was, trippelde de zee terug over het zand. Dichter bij de gestrande auto's klonken geluiden van leven: een basklank, flarden muziek, het grommen van automotoren die verwarmingssystemen aandreven. In de pick-up die vooraan stond, klonk nu de lokale radiozender, een grillige, blikkerige melodie die op en neer deinde met het zendsignaal.

Norfolk, Engeland. In een sneeuwstorm stranden acht auto's op een afgelegen kustweg wanneer er een boom over de weg valt. Harvey Ellis is een van de bestuurders. Inmiddels is de storm zo hevig en ligt er zoveel sneeuw dat omkeren niet meer mogelijk is, en dus zit er voor de automobilisten niets anders op dan te wachten op hulp. Als drie uur later de rechercheurs Shaw en Valentine poolshoogte komen nemen, treffen ze Harvey Ellis dood achter het stuur aan; hij is met een priem door zijn oog gestoken. Er wordt geen enkel spoor aangetroffen - de moordenaar lijkt de perfecte misdaad te hebben gepleegd. Een van de acht andere automobilisten moet het gedaan hebben, althans, dat lijkt de voor de hand liggende conclusie. Dan spoelt er een lijk aan op het nabijgelegen strand, en alhoewel het op het eerste gezicht een op zichzelf staand geval lijkt, blijkt algauw dat er een link is tussen de twee zaken. Voor Shaw en Valentine is dit het begin van een uiterst complex onderzoek, zeker als het niet bij twee doden blijft.

Recensies.
Gewaarschuwd door de recensies dat het boek ingewikkeld was en veel personages had, ben ik begonnen met pen en papier naast mijn boek. Dat vind ik nog leuk ook: steeds noteren wie in welke auto zat en wat de volgorde was geweest. Verder alle nieuwe namen steeds genoteerd, zodat ik niet hoefde terug te bladeren of te zoeken naar namen van inmiddels door mij vergeten personages.
Het is echt een puzzel en dat vind ik heerlijk.

De schrijfstijl van het boek is sfeervol. En zinnen als – De sportauto snuffelde aan de maximumsnelheid – voegen voor mijn zeker iets toe. In het verhaal zelf gebeurt veel, verschillende moorden die zich in dezelfde periode afspelen, veel verschillende personen en verhaallijnen, dus het vraagt wel wat aandacht om bij te blijven. Maar het stoort me niet.
Ik heb dit boek toch zeker wel met plezier gelezen.

Jim Kelly (1957) is een Britse auteur van misdaadromans. Hij werd geboren in Hertfordshire als zoon van een Londense politieagent. Voordat hij zich fulltime op het schrijven richtte, werkte hij als journalist bij onder meer de Financial Times.
Van Slingelandt Den Haag

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Van Slingelandt.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Van Slingelandt
  • Na uw bestelling ontvangen u en Van Slingelandt een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Van Slingelandt vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Van Slingelandt kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren