Titel

De Ster van de Verlossing

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Skandalon 2000

Prijs

24,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

gebonden groene band en leeslint, in goede staat

Meer info
In de vertaling van Alex P.J. van Ligten in samenwerking met F. Kransen en A. Sevenster

Met potlood op dienstpostvelletjes, zo schreef Franz Rosenzweig zijn grootse boek: Der Stern der Erlösung. Niet in de studeerkamer, maar aan het Balkanfront tijdens de Eerste Wereldoorlog begon hij zonder bibliotheek en notities tot zijn beschikking te hebben. Het boek is een weergave van het denken over de wereld van de filosofie en de theologie, van het jodendom en het christendom - en Rosenzweigs persoonlijke stellingname daarin.
Rosenzweig noteerde zinnen die maar op een enkel moment in de geschiedenis toegankelijk en te verwoorden zijn. Het boek heeft dan ook niet voor niets de reputatie dat er onmisbare inzichten in zijn verwoord. Het is zo'n boek waarin je al lang eens had moeten lezen, maar het kwam er nooit van. De Nederlandse vertaling van Alex van Ligten maakt dat Der Stern met zijn compacte schrijftrant en weerbarstige Duits toegankelijker werd dan ooit.

De grote thema's
Het is een boek over de grote thema's: God, wereld en mens. Zij vormen als het ware een eerste driehoek. Schepping, openbaring en verlossing vormen de tweede. In elkaar geschoven, in het derde deel, vormen ze een davidsster: de ster van de verlossing. In deze drie delen wordt uitgelegd hoe alle denken, geloven en politiek-maatschappelijke systemen op hun grondvesten wankelen. Desalniettemin maakt het boek de onontkoombare weg van de dood naar het leven zichtbaar.
Afbeeldingen
F. Rosenzweig - De Ster van de Verlossing
F. Rosenzweig - De Ster van de Verlossing
Goudopsnee Veenendaal

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Goudopsnee.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Goudopsnee
  • Na uw bestelling ontvangen u en Goudopsnee een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Goudopsnee vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Goudopsnee kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren