Titel

Wijsbegeerte Van Het Gezond Verstand

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Baarn: Amboboeken, 1989, 1e dr.

Prijs

9,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

143p., soft cover. Met voetnoten en bibliografie, enkele milde ouderdomsvlekjes op snede. Goed exemplaar.

Meer info
"Philip Willem van Heusde (1778-1839), van 1803 tot 1839 hoogleraar te Utrecht, was classicus en filosoof. In zijn encyclopedische wijsbegeerte wilde hij een synthese van de verschillende wetenschappen tot stand brengen, die van nut zou zijn voor het dagelijks leven. Daarbij sloot hij aan bij de in die tijd populaire 'common-sense'-filosofie. Inzichten uit de klassieke Griekse wijsbegeerte verbond hij met de resultaten van de menswetenschappen en met christelijke waarden. Bovendien streefde hij naar een echt Nederlandse wijze van denken, waarin het gezonde verstand een evenwichtige combinatie tot stand zou brengen van Duitse diepzinnigheid, Engels empirisme en Frans rationalisme. Hij beschouwde zichzelf vooral als pedagoog; zijn tijgenoten vereerden hem met de titel Praeceptor Hollandiae (Leermeester des Vaderlands)."
De Boekenvriend Albergen

Snel en vakbekwaam, al meer dan 30 jaar.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekenvriend.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekenvriend
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenvriend een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenvriend vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekenvriend kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren