Titel

Leven In Meervoud. Een metabletisch onderzoek

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Nijkerk: Uitgeverij G.F. Callenbach, 1963, 1e dr.

Prijs

9,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

319p., gebonden linnen soft cover met goudopdruk en stofomslag. Stofomslag verouderd, enige verkleuring/ouderdomsvlekjes op snede en pagina's. Stevig en karaktervol exemplaar.

Meer info
"Doelwit van dit boek is: die factoren op te sporen, die ten grondslag liggen aan het gespleten, innerlijk-veelvoudige leven. Zo wordt de vraag opgeworpen, waarom in de loop van de negentiende eeuw voor het eerst van een onbewust psychisch bestaan is gesproken, en wat maakte, dat in de achttiende eeuw fenomenen als de literaire dubbelganger en het mesmerisme zijn ontstaan.
Het blijkt mogelijk voor de meervoudigheid in 's mensen individuele bestaan sociaal-politieke voorwaarden aan te wijzen, welke voorwaarden ook andere, ten dele hedendaagse verschijnselen dragen, als: de toegenomen neurotische gestoordheid, de verhevigde pijngevoelligheid, het ontstaan van de fotografie (waarmee samenhangend een nieuwe gelaatsexpressie) en het vrijblijvende in veel huidige gespreksvormen.
Het boek eindigt met een uiteenzetting over de toekomst van het verband tussen samenleving en enkeling. Het lijkt rechtvaardig te vermoeden, dat de ontwikkeling sedert de achttiende eeuw, die tot meervoudigheid en tot onbewustheid voerde, wordt afgesloten. Dan zullen de opgesomde verschijnselen, hoewel niet alle, en zieker niet volledig, verdwijnen, en andere, nieuwe kunnen ontstaan.
De Boekenvriend Albergen

Snel en vakbekwaam, al meer dan 30 jaar.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekenvriend.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekenvriend
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenvriend een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenvriend vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekenvriend kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren