Titel

Feesten

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9021495201

Uitgever

Querido (Salamander 520)

Prijs

0,75(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1981, 4e druk, pocket, redelijk goede staat, kaft verkleurd, 216 blz.

Meer info
Vaak is de staf gebroken over het al te fraaie proza van de Tachtigers; en het kan niet worden ontkend dat een overgrote aandacht voor de stijl bij enkelen van hen tot excessen, dat wil zeggen tot onleesbaarheid heeft geleid. Minstens twee schrijvers zijn er echter in het Nederland van rond 1900 voor wie dat niet geldt: Louis Couperus en Jac. van Looy. Zij schrijven niet in de destijds gangbare schrijftaal, ook niet (tenzij in dialogen) in de spreektaal, en evenmin in iets er tussenin, zoals we tegenwoordig bij de meeste schrijvers zien. Zij schrijven, elk op zijn manier, een stijl die fraai, maar kunstmatig is, en toch nergens over de schreef gaat, niet te veel de aandacht van de inhoud afleidt, en dus niet vermoeiend werkt. Couperus, de Haagse fat, deed dat op een precieuze manier, Van Looy, de Haarlemse schilder, het \"in de verf gevallen beertje\", deed het vooral pittoresk en tekenachtig.
Pittoresk en tekenachtig: dat geldt niet alleen voor de stijl van Feesten , het geld ook voor de inhoud. Van Looy laat allerlei soorten van festiviteiten, zoals ze omstreeks de eeuwwisseling plaatsvonden, de revue passeren: van huiselijk tot nationaal, van overdadig tot armetierig, van volks tot deftig. Een feestelijk boek heeft hij ervan gemaakt, in een adequate stijl.
Afbeeldingen
Looy, Jac. van - Feesten
anubis Varennes sur Amance

Nadat uw bestelling bij ons binnen is gekomen ontvangt u van ons een mailtje met de hoogte van de verzendkosten en ons rekeningnummer.
Zodra wij uw betaling hebben ontvangen zal de bestelling verstuurd worden.
De boeken worden vanuit Frankrijk verstuurd. HEEFT U BINNEN 2 DAGEN GEEN BERICHT VAN ONS ONTVANGEN, KIJK DAN OOK EVEN IN UW SPAM-BOX, WANT HELAAS KOMT ONZE MAIL SOMS DAARIN TERECHT.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel anubis.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met anubis
  • Na uw bestelling ontvangen u en anubis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van anubis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • anubis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren