Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Tumult. Het levensverhaal van Madelon Székely--Luloofs

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789045006109

Uitgever

Atlas, 2008

Prijs

9,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Linnen hardcover gebonden met stofomslaag in uitstekende conditie, 302 pag., foto-illustr.

Meer info
Madelon Lulofs (1899-1958) was de dochter van een hoge ambtenaar bij het Binnenlands Bestuur in het voormalige Nederlands-Indië. Als schrijfster is ze vooral bekend geworden door haar spannende en met veel inlevingsvermogen geschreven romans over de planterswereld van Deli: Rubber (1931), Koelie (1932) en De andere wereld (1934). Rubber was door zijn onverbloemde weergave van het rauwe leven van de rubberplanters en hun onbarmhartige optreden jegens de Javaanse contractarbeiders meteen een doorslaand internationaal succes.Na haar verhuizing naar Hongarije in 1930 vertaalden Madelonen haar echtgenoot László Székely vele romans van Hongaarse auteurs in het Nederlands, onder wie de toen nog onbekende Sándor Márai. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog woonde het echtpaar in Santpoort. De joodse László moest vluchten naar zijn geboorteland. Hij stierf daar kort na de oorlog. Madelon bleef actief als schrijfster en journalist, zij overleed in 1958.
Stokroosboeken Zutphen

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen nog wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp. Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief brievenbuspakjes Nederland per post.nl. (thans euro 3,95). Pakketpost wordt verzonden voor euro 6,25.

Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).

Nieuwste boeken vanStokroosboeken

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren