Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

De Dode-Zeerollen en de verzwegen waarheid : Een nieuwe verklaring voor de oorsprong van het christendom

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789043906227

Uitgever

Tirion

Prijs

10,00

Verzendkosten

€ 6,00

Bijzonderheden

2005, 5de, 256p +18p ill in z/w, als nieuw,

Meer info
Tussen 1947 en 1956 werden in de grotten ten oosten van Jeruzalem aan de Dode Zee een aantal perkamentrollen gevonden die de aanleiding zouden vormen voor 'het grootste academische schandaal van de twintigste eeuw'. Deze documenten, bekend onder de aanduiding Dode-Zeerollen, dateren van tussen de tweede eeuw voor en de tweede eeuw na Christus en lijken onder andere de complete tekst van Jesaja te omvatten, alsmede informatie over de priesterlijke en koninklijke Messias.
Merkwaardigerwijs heeft slechts een heel kleine groep geleerden toegang gekregen tot gedeelten van het materiaal en is het grootste deel nog steeds niet vrijgegeven voor publicatie.
In nauwe samenwerking met professor Robert Eisenman, een van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van de archeologie en het onderzoek van de bijbel, slaagden Michael Baigent en Richard Leigh erin te achterhalen hoe en waarom een gedeelte van de 800 antieke Hebreeuwse en Aramese geschriften lange tijd voor de wereld verborgen werd gehouden.
Afbeeldingen
Baigent, Michael - Leigh, Richard - De Dode-Zeerollen en de verzwegen waarheid : Een nieuwe verklaring voor de oorsprong van het christendom
managementbib.com Wilrijk

Bij bestellingen vanaf drie boeken wordt 10% korting verleend

Nieuwste boeken vanmanagementbib.com

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren