Titel

Gesinsferpakking

Schrijver
Taal

Fries

ISBN

9789059657090

Uitgever

CPNB

Prijs

14,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2024 ,1e druk ,93pp ,hardcover ,Fries/Frysk ,nieuw

Meer info
Het nationale Boekenweekgeschenk is in 2024 ook weer in het Fries verschenen. De Friese vertaling, met de titel ‘Gesinsferpakking’, is gemaakt door Ytsje Steen-Buwalda.
Bart en Sebastiaan Chabot over de Friese vertaling: “Wat ik práchtig vind aan de Friese versie, is dat ‘Hond Bril’ ‘Hûn Bril’ is. Wat mij betreft is het van nu af aan Hûn Bril, zowel in het Fries als in het Nederlands! En het Friese ‘memmestippen’ voor het Nederlandse ‘mamastippen’!”

De familie Chabot
Bart Chabot (1954) is dichter en schrijver. Met de zeer persoonlijke roman Mijn vaders hand (De Bezige Bij, 2020) vestigde hij zijn naam als romancier. Daarna verschenen de eveneens autobiografische romans Hartritme (2021) en Engelenhaar (2023). Zijn verzamelde gedichten verschenen in Greatest Hits. Het werk van Bart Chabot is diverse malen bekroond.

Yolanda Chabot (1957) is fulltime arts. Naast haar werk startte zij in 2022 atelier Splinteringen. Zij ontwerpt en maakt ringen, tassen en schoenen. Haar bijdrage aan dit Boekenweekgeschenk is haar debuut.

Sebastiaan Chabot (1989) volgde na zijn studie Geschiedenis aan de UvA de tweejarige master Creative Writing aan New York University. In 2017 studeerde hij af bij Jonathan Safran Foer met zijn debuutroman De slaap die geen uren kent, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs. In februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de tragikomische roman Olifantenpaadjes, het eerste deel van de familiecyclus ‘Iedereen is er nog’.

Maurits Chabot (1992) is historicus en schrijver. Hij werkt als redacteur bij de Volkskrant. In 2020 was hij co-auteur van Het papieren paleis (Balans), een non-fictieboek over het rechtssysteem. In 2022 verscheen Over de kloof (Thomas Rap), over onwaarschijnlijke vriendschappen in conflictgebieden. Op basis van een van de verhalen in het boek maakte de EO een korte documentaire. Zijn boek over de Oekraïense broers Vladimir en Vitali Klitschko verschijnt eind 2024.

Splinter Chabot (1996) is schrijver, politicoloog en programmamaker. In 2020 debuteerde hij met CONFETTIREGEN (Regenboogboek aller tijden 2021 en 2022). Vervolgens verschenen Roze Brieven en als de Hemel genoeg ruimte heeft (Regenboogboek van het Jaar 2023). In 2021 was hij medeauteur van 3PAK, het geschenkboek van de Boekenweek van Jongeren. Voor zijn werk ontving hij de Jillis Bruggeman Penning, de Bob Angelo Ster van de Toekomst en een Winq Award. Michiel van Erp verfilmt CONFETTIREGEN.

Storm Chabot (1997) studeerde Klinische Technologie en Biomedical Engineering aan de TU Delft en werkte voor zijn afstudeeronderzoek aan een duurzame operatierobot. In 2021 begon hij Storm Unlimited, een atelier waar hij bijzondere meubels ontwerpt en ontwikkelt. Het verhaal ‘Handvast’ is zijn debuut.

Boeken fan Fryslân is dé organisaasje foar de promoasje fan it Fryske boek
Afbeeldingen
De Chabotten - Gesinsferpakking
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren