Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Eros & Ethiek / Een lectuur van Jacques Lacans Seminaire VII

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789033449031

Uitgever

Acco - Leuven

Prijs

28,00

Verzendkosten

€ 6,00

Bijzonderheden

2002, 1ste, 314pp, nieuw

Meer info
Tot hiertoe heeft men de ethiek steevast in het goede gefundeerd. In zijn seminarie over “de ethiek van de psychoanalyse” (1959/60) onderwerpt de spraakmakende Franse psychoanalyticus Jacques Lacan die visie aan een rigoureuze kritiek. Wat we eeuwenlang het ‘hoogste goede’ hebben genoemd, zo luidt zijn conclusie, is in werkelijkheid een ‘radicaal kwaad’. Lacan is tot die bevinding gekomen enkel en alleen door de premissen van Freuds psychoanalyse – met name dat de mens een onvervuld verlangen, een niet te stillen ‘eros’ is – door te denken. Op ongeëvenaarde wijze gaat hij daarbij in discussie met alle hoofdtendensen uit de westerse ethische traditie.
In Eros & Ethiek legt Marc de Kesel de diverse grondlijnen van die confrontatie bloot en bewijst daarmee dat een Lacanseminarie lang niet zo onleesbaar is als men graag beweert. Hij toont bovendien aan hoe Lacans ‘onmenselijke’ uitgangspunt toch een verrassend frisse, menselijke ethiek mogelijk maakt.
Dat Eros & Ethiek de lezer eindelijk eens rechtstreeks in de tekst van Lacans seminarie binnenleidt, maakt het boek – ook in internationaal perspectief – tot iets unieks.
Afbeeldingen
Kesel, Marc De - Eros & Ethiek / Een lectuur van Jacques Lacans Seminaire VII
managementbib.com Wilrijk

Bij bestellingen vanaf drie boeken wordt 10% korting verleend

Nieuwste boeken vanmanagementbib.com

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren