Titel

Augustinus de zielzorger / een studie over de praktijk van een kerkvader

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789043513814

Uitgever

Kok

Prijs

49,95

Bijzonderheden

2008, 650pp, Gebonden. Als nieuw

Meer info
Dit boek geeft een uitvoerig beeld van de veertig jaar dat Augustinus in de kerk heeft gewerkt, eerst als jonge monnik, daarna als priester en ten
slotte als bisschop. Van der Meer schetst het portret van een geniaal mens in de pastorale praktijk van eind vierde, begin vijfde eeuw. Hij doet dit in het spoor van het doen en laten van deze kerkvader, met name in preken en liturgie. Daarin komt ook Augustinus' kritische standpunt rond volksdevoties naar voren. Aan de hand van diens vele brieven en preken, en van geschriften van vrienden en tijdgenoten, krijgt de lezer niet alleen een beeld van de mens Augustinus, maar ook van het leven van alledag in die tijd.
Afbeeldingen
Meer, F. van der - Augustinus de zielzorger / een studie over de praktijk van een kerkvader
Meer, F. van der - Augustinus de zielzorger / een studie over de praktijk van een kerkvader

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boeken on the run.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boeken on the run
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boeken on the run een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boeken on the run vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boeken on the run kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren