Titel

De Indische boeken

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029072311

Uitgever

Meulenhoff 2002 (1e druk)

Prijs

17,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden; hardcover, 443p; conditie: als nieuw

Meer info
Bevat de boeken: Nathan Sid (1983), Indische duinen (1994) en Op oorlogspad in Japan (2000);

De Indische boeken van Adriaan van Dis vormen een onbarmhartig autobiografisch portret van een verscheurd repatriantengezin. Nathan Sid, Indische duinen en Op oorlogspad in Japan - die door Van Dis voor deze editie op verschillende plaatsen werden herzien - geven samen een beeld van het kind dat de schrijver was, en van de afrekening met het verleden.
'Nathan was er nooit geweest, maar wel gemaakt. Zijn zusters waren er geboren, net als zijn vader en veel van zijn ooms en tantes. Indië was overal in huis.' Met die woorden begint Nathan Sid, waarin Van Dis het milieu van oud-Indiëgangers beschrijft. Ook Indische duinen verhaalt van een jongen die opgroeit in een gezin met een Japans kampverleden. Pas als hij volwassen is, lukt het hem de leugens en geheimen van het gezin te ontrafelen. Op oorlogspad in Japan is de neerslag van een reis die Van Dis maakt door 'het verboden land'. Hij komt er in contact met veteranen, mannen die in het oude Indië aan de andere kant van de oorlog stonden en die hem hun verhaal vertellen. De confrontatie met de vijand wordt uiteindelijk een confrontatie met zichzelf.
Afbeeldingen
Dis, Adriaan van - De Indische boeken
Dis, Adriaan van - De Indische boeken
Boekenbeurs Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekenbeurs.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekenbeurs
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenbeurs een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenbeurs vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekenbeurs kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren