Titel

Winfried - Geschiedenis van een landgoed en zijn bewoners

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Bertholée Publishing House

Prijs

12,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, in goede staat

Meer info
Eind 19e eeuw werden tussen de zanderige Veluwe en de rivier de IJssel een aantal landgoederen opgericht. Bossen werden aangeplant, grote buitenhuizen gebouwd. De grindweg Zwolle-Apeldoorn werd verhard en een spoorlijntje aangelegd. Op Winfried verrees een koetshuis met stallen en bediendenwoningen en kreeg het 38 hectare grote landgoed zijn huidige vorm. In 1916 werd het nieuwe huis Winfried gebouwd en later het oude afgebroken. Er werd een ommuurde kwekerij aangelegd met een fazanterie. In 1933 liet jonkheer Sandberg een zwem-kanovijver bouwen in Amsterdamse school. Beukenlanen en eikenbossen werden aangelegd. Een ondergrondse schuilkelder werd in 1939 in gebruik genomen.

Nadat Winfried ruim 130 jaar niet toegankelijk was voor anderen dan de bewoners, verandert dit in 2020. De oude, ommuurde kwekerij wordt in oude luister hersteld door Pieter’s Planten (www.pietersplanten.nl) waarbij er een verkoopruimte wordt gemaakt in het oude koetshuis “Klein Winfried”. De bovenverdieping van Huize Winfried wordt gerenoveerd en ingericht als luxe bed-and-breakfast. De onderverdieping kan gereserveerd worden voor recepties, vergaderingen en trouwlokatie. De fazanterie wordt hersteld, pauwen en fazanten vergezellen de kippen. Een kudde Veluwse heideschapen zorgt voor het kort houden van de wei en de heide. Boomgaarden worden aangeplant, bijen geven honing.
Afbeeldingen
Piët, Dr. Susanne & N. Eshuis & S. Piët & J. Semeijn - Winfried - Geschiedenis van een landgoed en zijn bewoners
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren