Titel

Slachtvisite - De geschiedenis van de Nederlandse huisslachting (z.g.a.n.)

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

b2b Communications BV, Velp, 2019

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, z.g.a.n.

Meer info
Gerhard Kwak heeft een boek geschreven over de huisslachting die tot omstreeks 1960 op de boerderijen nog plaatsvond. Het boek heet ‘Slachtvisite’. Kwak schrijft het boek vanwege de steeds verder verdwijnende kennis over het slachten. Ook ouderwetse streekproducten worden beschreven in het boek.

‘Het was een prachtige reis, het schrijven over de drukke najaarswerkzaamheden zoals deze werden verricht in de Gelderse Achterhoek maar ook in andere delen van Nederland. Het is een verslag van een eeuwenoude werkmethode en de daarmee nauw samenhangende tradities en gebruiken. Nu zijn ze vastgelegd voor het nageslacht in mijn boek Slachtvisite’, zegt Gerhard Kwak.

‘Tegenwoordig komt het vlees in het beste geval van de slager, en anders van de supermarkt waar de consument op de verpakking leest van welk dier het vlees afkomstig is. Veel consumenten zien een levend varken alleen op televisie en bij uitzondering een koe in de weide. Dat kan ook niet anders, want de dieren leven vaak in grote stallen en vanwege de overbrenging van ziekten mogen ze niet eens bezocht worden. Door deze omstandigheden is de kennis van vlees en de bijbehorende slachtdieren ronduit belabberd.’

‘Vroeger was dat heel anders. Men leefde vaak samen met de dieren, die werden, na een goed leven, op de boerderij geslacht zodat de boer een wintervoorraadje had. Slachten op de boerderij mag tegenwoordig niet meer en daarom schreef ik ‘Slachtvisite’. Je maakt kennis met de geschiedenis van de huisslachting, de oorsprong van ons slagersvak. Ook ontdek je waar je ambachtelijke slagers vindt die de ouderwetse producten nog maken die juist vanuit de huisslachting zijn ontstaan.’
Afbeeldingen
Kwak, Gerhard - Slachtvisite - De geschiedenis van de Nederlandse huisslachting (z.g.a.n.)
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren