Titel

Primo Levi na God - Verhalen van een nieuwe Bijbel

Schrijver
ISBN

9789493028517

Uitgever

Verbum, 2021

Prijs

11,50

Bijzonderheden

254 pp. Nieuwstaat. Paperback.

Meer info
Joyce Rondaij, theoloog, werkte van 2015 tot 2019 aan haar promotieonderzoek aan de Protestantse Theologische Universiteit. Dit boek is de vertaling en bewerking van haar dissertatie. Hoe kun je schrijven over de mens en God na Auschwitz? Het ‘na’ in de titel verwijst naar het verlies dat Auschwitz veroorzaakte en de uitdaging die het betekende voor het denken over de mens en God, zowel in het werk van de Italiaans-Joodse scheikundige en schrijver Primo Levi, als in de theologie en filosofie. Het boek focust op drie thema’s: onrechtvaardig lijden, chaos en schepping, en goed en kwaad. Het toont aan hoe Levi schreef over de mens en God na Auschwitz, en hoe zijn representaties theologisch gelezen kunnen worden ‘na God’. Daarvoor brengt Rondaij Levi’s werk in gesprek met denkers als Richard Kearney, Emmanuel Levinas en Catherine Keller. Levi’s werk laat het belang zien van religieuze teksten om het verhaal van de mens te vertellen. Hij transformeert deze teksten, en geeft ze nieuwe betekenissen in nieuwe contexten. Hiermee zet hij de religieuze taal in voor een van de functies die zij altijd heeft gehad: betekenisverlening aan het zo complexe menselijk bestaan. dr. Joyce Rondaij (1990) is theoloog en houdt zich bezig met de vraag wat het betekent om mens te zijn, in relatie tot de medemens, de niet-menselijke ander en God. In haar onderzoek combineert zij theologie, filosofie en literatuurwetenschappen.
mokum Amsterdam

Gespecialiseerd in WO-2.
Buspakjes 3,50 (Postnl). Pakketten die niet door de bus passen, ongeacht het gewicht: EUR 6,-- (Postnl).

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel mokum.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met mokum
  • Na uw bestelling ontvangen u en mokum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van mokum vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • mokum kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren