Titel

IN NAAM VAN DE VRIJHEID ; een onderzoek naar overeenkomsten en verschillen tussen de mensenrechtenopvattingen van Oost en West

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

ISBN 90- 9002186 - 8 ; proefschrift / dissertatie / thesis KU Nijmegen ( 1988 )

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Meer info
FLAPTEKST :

wanneer Oost en West met elkaar spreken over mensenrechten , praten zij vaak langs elkaar heen ; telkens weer blijkt dat men in beide politieke systemen uitgaat van een geheel eigen visie op de rechten van de mens ; in dit proefschrift staat de opheldering van deze tegenstellingen centraal ; daarbij gaat de aandacht uit naar meer concrete vraagstukken als de verhouding tussen individu en staat , de relatie tussen klassieke en sociale grondrechten , de inhoud van begrippen als vrijheid en democratie ; enkele zaken waaraan ( verder ) uitvoerig aandacht wordt geschonken zijn de totstandkoming van de Universele Verklaring , de betekenis van de Conferentie van Helsinki , de hedendaagse veranderingen in de Sowjet-Unie , het mensenrechtenbeleid van de Nederlandse overheid , alsmede de vraag hoe een reele Oost-Westdialoog over mensenrechten eruit zou kunnen zien

mr.drs. W.J.M. van Genugten is verbonden aan de juridische faculteit van de KU Brabant
RELIBOOKS Alblasserdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel RELIBOOKS.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met RELIBOOKS
  • Na uw bestelling ontvangen u en RELIBOOKS een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van RELIBOOKS vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • RELIBOOKS kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren