Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Het land van de jonker. Uit de tijd van diensten en gunsten

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789026138805

Uitgever

De Fontein, 2020

Prijs

18,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gedecoreerd hardcover gebonden in uitstekende conditie, 28 x 20 cm, 240pp, veel foto-illustr.

Meer info
Brand Overeem en Bert Paasman hebben het land van de jonker, met al haar bewoners en omgangsvormen, in woord en beeld vastgelegd. Dit unieke boek schetst tevens een prachtig tijdsbeeld van Veluwse adel en hun onderhorigen in de vorige eeuw. Een boek over macht, jacht en pacht.

De kleurrijke, adellijke familie Van Haersma de With, met de strenge jonker Jan, de mondaine jonker Maurits en de deftige freule Annie, bezat een groot aantal landgoederen op de Veluwe, die bekendstonden als ‘het land van de jonker’. Met hun erfgenamen, de zonderlinge jonker Frits en de zorgeloze jonker Willem, beheerden zij de landgoederen met landerijen en landhuizen. Zij wilden die onaangetast overdragen aan de volgende generaties, en deden dat bijgestaan door een schare aan pachters met hun meiden en knechten, hun bos- en veldarbeiders, ambachtslieden, jachtopzieners en dagloners. De mensen die van het land een landgoed gemaakt hebben.
Stokroosboeken Zutphen

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen nog wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp. Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief brievenbuspakjes Nederland per post.nl. (thans euro 3,95). Pakketpost wordt verzonden voor euro 6,25.

Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).

Nieuwste boeken vanStokroosboeken

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren