Titel

Luz (Ex.2)

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789026319211

Uitgever

Anthos

Prijs

4,50

Bijzonderheden

2005, 8e druk, 372 pp paperback (in ongelezen staat!) Staat van het boek: 9.0

Meer info
Elsa Osorio - Luz (Ex.2)
(Na twintig jaar, licht)
(Anthos)
ISBN 9026319215
8e druk 2005
372 pp paperback
(in ongelezen staat!)
Staat van het boek: 9.0

Luz vertelt het verhaal van een jonge Argentijnse vrouw. Ze groeide op in een rijke familie die in de jaren zeventig een belangrijke rol speelde tijdens het Argentijnse dictatoriale regime. Op twintigjarige leeftijd begint Luz te vermoeden dat ze net als veel andere kinderen in werkelijkheid geboren is inde gevangenis en bij haar echte ouders, politieke gevangenen, is weggehaald. Ze begint aan een emotionele zoektocht die ze tot aan de uiterste consequenties doorzet.
Haar zoektocht naar de waarheid leidt Luz onder andere naar de ex-prostituee Miriam. Miriams grootste wens was ooit moeder te worden. Omdat ze niet in staat was kindreen te krijgen beloofde haar geliefde, de Bruut -een sergeant die de leiding had bij de martelingen van politieke gevangenen -haar een baby. De baby belandde echter niet bij Miriam, maar kwam terecht bij de dochter van een belangrijke militair, die haar eigen king bij de geboorte had verloren. Dat was het begin van de leugen van haar leven, die Luz wil ontmaskeren. Twintig jaar heeft hij standgehouden, maar uiteindelijk komt Luz achter de waanzinnige waarheid over haar eigen leven en afkomst.

Een bewogen boek over de zoektocht van een Argentijnse vrouw naar haar verleden en haar afkomst. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van Isabel Allende.

'Een gedreven roman die je niet weg kunt leggen. Een briljant boek.' -El Mundo

'We hebben hier te maken met een literaire krachtinspanning die van zoiets belangrijks als het zoeken naar een eigen identiteit literatuur maakt. Dit is een thriller, bijna een detective in de stijl van Ross MacDonald.' -El Pais
Recensie(s)

Luz is de dochter van een politiek activiste in Argentinie, die slachtoffer wordt van de zogenaamde Vuile Oorlog, eind jaren '70. Zij wordt door welgestelde ouders, die verbonden zijn aan het militaire regime, opgevoed alsof zij hun echte dochter is. Pas later komt zij erachter dat dit niet het geval is en gaat zij op zoek naar haar echte moeder en haar eigen levensverhaal. Aan de hand hiervan wordt een afschuwelijk beeld geschetst van deze periode van terreur en angst, die zijn weerga niet kent in de Argentijnse geschiedenis. De Spaanse titel 'A veinte anos, Luz' is moeilijk te vertalen. Luz betekent in het Spaans ook 'licht' en dus kan de titel op twee manieren worden gelezen. Het boek is zeer boeiend geschreven en doet denken aan 'Sara en Simon' van de Zwitser Erich Hackl (1998), dat een soortgelijk geval in Uruguay beschrijft, of de Argentijnse film 'La historia oficial' uit 1986 van Luis Puenzo.

Prijs €4,50
Afbeeldingen
Osorio, Elsa - Luz (Ex.2)
Osorio, Elsa - Luz (Ex.2)
Osorio, Elsa - Luz (Ex.2)
Stanley&Livingstone Utrecht

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Stanley&Livingstone.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren