Titel

De wijsheid van Jesus Sirach / Een vergeten Joods geschrift

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789055737321

Uitgever

Damon B.V., Uitgeverij

Prijs

11,50

Bijzonderheden

2006, 227pp, Gebonden in goede staat

Meer info
Een van de opmerkelijkste wijsheidsboeken uit de periode tussen het Oude en Nieuwe Testament is De wijsheid van Jesus Sirach. Een geschrift dat door katholieken wel, maar door joden en protestanten niet tot de bijbel wordt gerekend. Geschreven omstreeks 180 voor Christus, heeft de tekst bijna uitsluitend in een Griekse vertaling gecirculeerd; de Hebreeuwse versie werd pas in 1896 bij toeval ontdekt in een afvalkamer van een synagoge in Cairo. De wijsheid van Jesus Sirach bevat, gerangschikt op onderwerp, praktische en morele regels en aansporingen voor een verantwoord leven, zoals eerbied voor ouders, een juiste levenshouding, de relatie tussen man en vrouw, schijnheiligheid en grootmoedigheid. Het behandelt thema's als de vrije wil en 'd rminisme' en laat de Wijsheid, in de gedaante van Sophia - 'Vrouwe Wijsheid' - in een hooglied vertellen over haar eeuwige relatie met God, en stelt haar gelijk aan de
Wet van Mozes. Bovendien laat Jesus Sirach zien dat de aantrekkelijkheden van het hellenisme niet nieuw zijn, maar al in het Jodendom bestonden.
Panc Beentjes (1946) is hoogleraar exegese Oude Testament aan de Faculteit Katholieke Theologie te Utrecht. In 1997 gepubliceerde hij een Hebreeuwse teksteditie van het boek Jesus Sirach. Hij voert de lezers op een begrijpelijke en leesbare wijze binnen in de kleurrijke wereld van dit wijsheidsgeschrift dat zelfs een rol blijkt te spelen in Umberto Eco's De Naam van de Roos.
Afbeeldingen
Beentjes, Panc - De wijsheid van Jesus Sirach / Een vergeten Joods geschrift
jetskepaulien Nijkerk

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel jetskepaulien.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met jetskepaulien
  • Na uw bestelling ontvangen u en jetskepaulien een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jetskepaulien vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • jetskepaulien kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren