Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Worstelen met de demon / over emoties, irrationaliteit en onbewuste processen in mens en organisatie

Schrijver
ISBN

9789057120527

Uitgever

Nieuwezijds B.V. Amsterdam , 1999

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Zeer net gebonden boek met harde kaft en omslag , 299 pag.

Meer info
( - Manfred Kets de Vries koos dit beeld van de strijd met de demon als titel voor dit boek, omdat het uiteindelijk geheel over deze strijd gaat. Tijdens die strijd die tocht naar ons innerlijk leren we over onszelf en over anderen. Het leren tijdens die reis kan ons helpen om een bijdrage te leveren aan het opbouwen van organisaties waarin mensen plezier hebben, die zorgen voor een gevoel van gemeenschap, doordrenkt zijn met betekenis en allen die er werken helpen om zich te ontwikkelen en te groeien.


Management lijkt het resultaat van rationele en weloverwogen processen in mens en organisatie. Deze publicatie werpt echter op basis van goed gedocumenteerde casestudies en verhalen een ander licht op management. Hieruit blijkt dat veel handelen beïnvloed wordt door verschijnselen als afgunst, frustraties, machtsspelletjes en emotionele uitingen. Deze grotendeels onbewuste mechanismen en irrationele aspecten van het menselijk handelen brengt de auteur, econoom, psychoanalyticus en vermaard hoogleraar aan INSEAD, het Europese Management Instituut te Fontainebleu, op intrigerende wijze onder woorden. Rode draad in dit erudiete en helder geschreven boek vormt het thema 'leiderschap'. Inzicht in de 'demon van irrationaliteit' (Freud) is voor iedere manager en zijn leiderschapsstijl van cruciaal belang. Een prikkelend met veel culturele en literaire citaten verlucht internationaal standaardwerk.
Afbeeldingen
Manfred Kets De Vries , - Worstelen  met de demon / over emoties, irrationaliteit en onbewuste processen in mens en organisatie
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Nieuwste boeken vanAnkerboek

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren