Titel

Fries Stamboek - 500 jaar proza uit Friesland - Het Friese proza floreert als nooit tevoren en Nederland weet van niks. Gerrit Krol noemde Friesland ooit de 'meest Nederlandse provincie', waar evenwel 'de dingen vaak geen Nederlandse namen heb..

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Contact, 2000 1e druk

Prijs

4,50

Bijzonderheden

Nieuwstaat gebonden in blauw linnen met stofomslag, 599 pag.

Meer info
Het Friese proza floreert als nooit tevoren en Nederland weet van niks. Gerrit Krol noemde Friesland ooit de 'meest Nederlandse provincie', waar evenwel 'de dingen vaak geen Nederlandse namen hebben'. Elfstedentochten, succesvolle voetbalteams en popgroepen hebben er weliswaar voor gezorgd dat men buiten Friesland een zeker erkendheid met de Friese taal heeft; maar niet voor en om een Friese roman te kunnen lezen. geen wonder dus dat een is groot gedeelte van het Nederlandstalige publiek helemaal niet op de hoogte is van het bestaan van een Friese literaire traditie. De met veel zorg vertaalde teksten in deze bloemlezing zullen daar verandering in brengen. Voor het eerst zal het Nederlandse lezerspubliek kunnen kennismaken met een boeiende literatuur die zich wel op de Nederlandse bodem ontwikkelde, maar desondanks ontoegankelijk bleef voor alleen Nederlandstaligen. Friesland is rijk aan verhalen, mondeling en schriftelijk overgeleverd. Door de eeuwen heen zijn deze verhalen onverminderd populair gebleven. Volksverhalen horen daarom bij de Friese literatuur. Daarnaast ontstond er een prozatraditie die interessante ontwikkelingen te zien geeft. Het proza uit de negentiende eeuw en de eerste decennia van de twintigste eeuw geeft een beeld van Friesland in al zijn facetten: de rijke boeren en de arme landarbeiders, de meren en de wouden, de gedegenereerde adel en de opstandige socialisten: In do tweede helft van de twintigste eeuw brachten enkele romans een grote ommekeer teweeg. Sindsdien lijkt het aantal Friese prozaschrijvers gestaag te groeien. Deze bloemlezing geeft een breed en representatief beeld van het rijke verleden en heden van de Friese literatuur.
Afbeeldingen
 - Fries Stamboek - 500 jaar proza uit Friesland - Het Friese proza floreert als nooit tevoren en Nederland weet van niks. Gerrit Krol noemde Friesland ooit de 'meest Nederlandse provincie', waar evenwel 'de dingen vaak geen Nederlandse namen heb..
MostWantedBooks Ter Aar

Voor aankopen boven de 100 euro binnen NL geen verzendkosten.
5 = 4 goedkoopste boek gratis.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel MostWantedBooks.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met MostWantedBooks
  • Na uw bestelling ontvangen u en MostWantedBooks een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van MostWantedBooks vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • MostWantedBooks kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren