Titel

Een arme dienstknecht / uit het leven van William Huntington (1745-1813)

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789461150400

Uitgever

Ramshoorn BV

Prijs

16,95

Beschikbaar

10 exemplaren

Bijzonderheden

2012, 183pp, Gebonden

Meer info
William Huntington wordt in Cranbrook op 2 februari 1745 in een arbeidershuisje geboren. Boer Russel geeft hem de mogelijkheid de Latijnse school bezoeken. Later blijkt dat deze boer zijn echte vader is.

Wegens de grote armoede in gezin Hunt moet William al jong gaan werken om de kost te helpen verdienen. Verschillende baantjes heeft hij gehad. Zo wordt hij ook nog een poosje kolensjouwer van beroep.

Wonderlijk zijn de vele gebedsverhoringen. Onderweg vindt hij geld, waarmee hij zijn schuld kan betalen. Of dode dieren, waarmee hij zijn gezin van voedsel kan voorzien. Hij is dan inmiddels getrouwd met Mary. Na haar droevig levenseinde hertrouwt hij met een adellijke dame: Lady Sanderson.



William Huntington ervaart veel vrucht op zijn prediking. Kerkjes komen tot bloei. Van heinde en ver komen de mensen naar zijn indringende preken luisteren. Dat kunnen zijn vijanden niet verdragen. Ze spotten met hem en belagen zijn gezin.

In 1782 wordt hij predikant van de Voorzienigheidskapel in Londen. Op een dag gaat zijn kerk in vlammen op, maar op een andere plaats laat Huntington een nieuwe, grotere kerk bouwen.

Op 19 juli 1813 sterft Huntington op achtenzestigjarige leeftijd. Hij laat een rijke schat aan boeken achter. ‘De bank des geloofs’ en ‘Het Koninkrijk der hemelen ingenomen door gebed’ zijn daarvan de bekendste werken.



In dit tiende deel van de historische verhalenserie zijn veel gebeurtenissen uit het leven van William Huntington op een boeiende wijze verteld.

Bijzonder geschikt als jeugdboek, maar ook ouderen zullen dit boek graag lezen. Doelgroep: 10 jaar en ouder.
Afbeeldingen
Kok, Jan de - Een arme dienstknecht / uit het leven van William Huntington (1745-1813)
De Ramshoorn Goes

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Ramshoorn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Ramshoorn
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Ramshoorn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Ramshoorn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Ramshoorn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren