Titel

De kok van de Simpang

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789076466798

Uitgever

Ramshoorn BV

Prijs

16,95

Beschikbaar

10 exemplaren

Bijzonderheden

2009, 200pp, Gebonden

Meer info
Joseph Charles Philpot (1802-1869) groeit op in een predikantsgezin te Ripple, in Engeland. Al vroeg moet hij veel verdriet meemaken. Twee zussen en twee broers overlijden aan tuberculose. Op jonge leeftijd wordt hij ernstig ziek; hij krijgt longtering waarvan hij, tegen ieders verwachting in, weer mag herstellen.

Omdat hij goed leren kan, wordt hij door Pennefather gevraagd gouverneur te worden van zijn zoons en hen op te leiden voor de universiteit. Daar, in Ierland, komt hij tot bekering.
Eenmaal terug in Engeland krijgt hij moeilijkheden op de universiteit van Oxford. De Heere opent een andere weg: hij wordt predikant van Stadhampton. In de Engelse Staatskerk voelt hij zich niet meer thuis en sluit zich aan bij de Bijzondere Baptisten. In 1835 doopt John Warburton hem opnieuw.

Als hoofdredacteur van het maandblad de ‘Gospel Standard’ mag hij velen tot zegen zijn. Meer dan 500 preken heeft hij nagelaten en de dagboeken ‘Door Baca’s vallei’ en ‘Korenaren uit de volle oogst’ zijn onder ons nog geliefd.
Afbeeldingen
Schippers, Willem - De kok van de Simpang
De Ramshoorn Goes

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Ramshoorn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Ramshoorn
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Ramshoorn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Ramshoorn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Ramshoorn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren