Titel

Short history of the art of Distillation

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

E.J Brill

Prijs

75,00

Bijzonderheden

uitgave 1948

Meer info
Distillatie is een kunst en zelfs een eeuwenoude kunst. Het is vreemd om te ontdekken dat de geschiedenis van deze oudste en nog steeds belangrijkste methode voor het produceren van chemisch zuivere stoffen nooit is geschreven. De lezer die de bij dit boek gevoegde bibliografie bekijkt, zou kunnen tegenwerpen dat er veel gegevens bestonden. Dit kan waar zijn, maar een goede geschiedenis van de kunst vanaf het begin tot aan de huidige tijd ontbrak. Drie kleine werken die probeerden deze geschiedenis weer te geven, waren mislukkingen. Er is het boekje van SCHREINER (566), dat van DUJARDIN (197) en dat van SCHELENZ (559). SCHELENZ bekijkt als apotheker destillatie vanuit dit bekrompen gezichtspunt en geeft nauwelijks feiten over de chemisch-technologische kant van de zaak. Maar zijn gegevens, titels en citaten zijn, net als die van DUJARDIN, vaak gebrekkig en veroorzaken veel problemen voor de lezer die de originele literatuur wil opzoeken. Hoewel DUJARDIN veel interessante feiten geeft over de industriële kant van distillatie, wekt zijn boek de indruk van een notitieboekje, met kleine paragrafen met feiten maar geen doorlopende geschiedenis. Afgezien van twee uitstekende maar veel te korte essays van UNDERWOOD (635) (636) bestaat er dus geen historisch overzicht van deze grote operatie op het gebied van laboratorium en technologie.
Afbeeldingen
Robert.J.Forbes - Short history of the art of Distillation
Robert.J.Forbes - Short history of the art of Distillation
't Groene Boek Lelystad

via DHL wordt uw bestelling verzonden naar een DHL punt:
Pakket € 5,45 (+ € 1,00 voor thuisbezorging)
Brievenbuspakket € 3,70 (+ € 0,50 voor thuisbezorging)
Retourzendingen alleen voor kosten koper.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel 't Groene Boek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met 't Groene Boek
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't Groene Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't Groene Boek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • 't Groene Boek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren