Titel

Eiberslust

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789461150271

Uitgever

Ramshoorn BV

Prijs

14,95

Beschikbaar

10 exemplaren

Bijzonderheden

2012, 180pp, Gebonden

Meer info
Overwin het kwade door het goede, W. Schippers



Idze Jorringa heeft een gelukkige jeugd op Eiberslust. Zijn vader leert hem het boerenvak en zijn moeder is een Godvrezende, liefhebbende vrouw. Zijn buurmeisje Margreet Trommers heeft hij lief.

Haar broer, Freek Trommers, echter belaagt Idze voortdurend. Het komt zelfs zo ver dat Freek door een zweepslag het paard, dat zijn vader ment, op hol laat slaan. Dit heeft de dood van de ouders van Idze tot gevolg.

Zijn belofte aan zijn stervende moeder om geen wraak te oefenen tegenover de moorddadige daad van Freek houdt hij gestand en in armoede vertrekt hij naar Amerika.

Het kost Idze daar veel moeite om een nieuw bestaan op te bouwen. Toch lukt het hem veel inkomsten te verwerven dankzij een farmer die hem de leiding op zijn boerderij geeft. Het contact met deze Amerikaanse boer doet hem alle wraakgedachten verliezen. Ook wordt het heimwee naar zijn vaderland en naar Margreet steeds sterker. Idze keert terug naar Eiberslust, maar wat zal hij doen als Margreet intussen in het huwelijk is getreden?
Afbeeldingen
Schippers, Willem - Eiberslust
De Ramshoorn Goes

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Ramshoorn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Ramshoorn
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Ramshoorn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Ramshoorn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Ramshoorn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren