Titel

De muur (Literaire Reuzenpocket 28)

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Bezige Bij - Amsterdam

Prijs

3,50

Bijzonderheden

1964, 4e druk, 202 pp paperback (sleetse en smoezelige band, naam voorin) Staat van het boek: 6.5

Meer info
Jean-Paul Sartre - De muur
(Literaire Reuzenpocket 28)
(De Bezige Bij - Amsterdam)
4e druk 1964
202 pp paperback
(sleetse en smoezelige band, naam voorin)
Staat van het boek: 6.5

In zijn verhalen en toneelstukken plaatst Sartre zijn personages in extreme situaties, waarin ze op zichzelf en op anderen worden teruggeworpen. Ze worden letterlijk of figuurlijk gevangen gehouden en hebben geen steun aan elkaar. Vaak blijkt er voor hen uiteindelijk geen uitweg te zijn. Het pessimisme en individualisme dat uit Sartres werk spreekt is toonaangevend geweest voor de visie op de mens in de twintigste eeuw. Sartres beroemdste toneelstuk ‘Met gesloten deuren’ eindigt in de vaak geciteerde uitspraak ‘De hel, dat zijn de anderen.’
In ‘De muur’, dat speelt tijdens de Spaanse burgeroorlog, krijgt een in de cel opgesloten man te horen dat hij de volgende dag geëxecuteerd zal worden. ‘De kamer’ en ‘Intimiteit’ gaan over echtparen die hun huwelijkstrouw tot in het absurde doorvoeren. ‘Herostrates’ is het verhaal van een man die zo door haat wordt verteerd dat hij het plan beraamt om vijf willekeurige medemensen en zichzelf om te brengen.
Deze onvergetelijke en tijdloze verhalen en toneelstukken verdienen het gelezen en herlezen te worden door iedereen die Sartre al weer geruime tijd dood waande.

Uit de inleiding van Connie Palmen:
‘Vanaf die dag heb ik Sartre bewonderd, met hem in clinch gelegen, hem periodiek genegeerd om uiteindelijk altijd weer bij hem terug te keren. Dagboeken, brieven, de wonderlijke biografie van Jean Genet, verhalen, romans, toneelstukken, filosofische werken en de biografieën die in de loop van de jaren tachtig over hem verschenen, ik kon ze niet laten liggen en was telkens weer verrast door zijn stoutmoedigheid.’

Prijs €3,50
Afbeeldingen
Sartre, Jean-Paul - De muur (Literaire Reuzenpocket 28)
Sartre, Jean-Paul - De muur (Literaire Reuzenpocket 28)
Sartre, Jean-Paul - De muur (Literaire Reuzenpocket 28)
Stanley&Livingstone Utrecht

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Stanley&Livingstone.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren