Titel

Paul Kruger / de leeuw van Zuid-Afrika

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789461151155

Uitgever

Uitgeverij De Ramshoorn

Prijs

5,00

Beschikbaar

10 exemplaren

Bijzonderheden

2018, pp, Gebonden

Meer info
Paul Kruger

De leeuw van Zuid-Afrika

P. de Zeeuw JGzn



Wanneer de Boeren door de Engelsen uit de Kaap Kolonie verdreven worden, hoort Paul Kruger bij de Voortrekkers die zich in het noorden willen gaan vestigen.

Eenmaal daar aangekomen, krijgen ze veel last van wilde dieren en van het Bantoevolk dat steeds op hun rooftochten vee steelt. In geloofsvertrouwen doet Paul Kruger dappere daden en behaalt hij vele overwinningen op de vijand. En als hij wat gedaan wil krijgen bij Bantoekoningen blijkt hij goed te kunnen onderhandelen namens de Boeren.

Hij wordt zelfs president van Zuid-Afrikaanse Republiek. De Engelsen kunnen echter de macht en de rijkdom van de Boeren niet verdragen. De Grote Boerenoorlog breekt uit, waarin Kruger drie jaar lang vecht met de Engelsen. Met de vrede van Vereniging komt in 1902 een einde aan deze oorlog.

Kruger woont daarna een tijdlang in Nederland. Wanneer zijn gezondheidsklachten toenemen, verhuist hij naar Zwitserland. Daar overlijdt hij in 1904 aan een longontsteking.

Paul Kruger was een zeer invloedrijk staatsman. Oprecht vertrouwde hij op de Heere in de zware strijd die hij te voeren had.



Dit boek is deel 30 van de leerzame historische jeugdverhalenserie. Doelgroep: kinderen vanaf 10 jaar en oudere
De Ramshoorn Goes

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Ramshoorn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Ramshoorn
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Ramshoorn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Ramshoorn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Ramshoorn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren