Titel

Jan Starheim

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789461150547

Uitgever

Ramshoorn BV

Prijs

5,00

Beschikbaar

10 exemplaren

Bijzonderheden

2014, Gebonden

Meer info
Jan Starheim, W. Schippers

Alleen op de wereld



Jan Starheim moet zijn vader, die als vuurwerker in een grote fabriekshal werkte, door een bedrijfsongeval al jong missen. Wanneer ook zijn moeder komt te overlijden, neemt zijn oom, Pieter Bruis, de jonge wees in dienst.

Deze behandelt hem echter liefdeloos en Jan kiest ervoor als soldaat in Oost-Indië te gaan vechten. Vóór zijn vertrek neemt hij hartelijk afscheid van Katrien, zijn jeugdvriendin, en haar moeder.

In Atjeh komt hij in de frontlinie terecht. Daar raakt hij bevriend met Wilhelm, een opgewekte Zwitserse soldaat, die hem vertelt waarom hij de Alpen is ontvlucht en dienst heeft genomen in het Nederlandse leger om tegen de opstandige Atjehers te vechten. Tijdens een verboden uitstapje wordt Wilhelm echter dodelijk getroffen.

Bij zijn terugkeer in het vaderland zoekt Jan eerst zijn vroegere buurmeisje Katrien op. Ze besluiten met elkaar te trouwen en Jan komt weer bij zijn oom Bruis in dienst, aan wie hij schuld belijdt.
Afbeeldingen
Schippers, Willem - Jan Starheim
De Ramshoorn Goes

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Ramshoorn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Ramshoorn
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Ramshoorn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Ramshoorn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Ramshoorn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren