Titel

Strumpelkenshoef

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789461150196

Uitgever

Ramshoorn BV

Prijs

5,00

Beschikbaar

10 exemplaren

Bijzonderheden

2011, Gebonden

Meer info
Strumpelkenshoef,

Eerlijk duurt het langst, W. Schippers



Jakob Knubbe woont in Noord-Brabant in de grensstreek met België. Misoogsten dwingen hem om op ‘Strumpelkenshoef’ bij Strumpele Gard om hulp aan te kloppen.

Deze eigenaardige bewoner van het boerenlandhuis geeft hem een paard mee onder voorwaarde dat hij het dier voor een bepaalde datum zal moeten betalen of weer zal moeten afstaan. De nood klimt zo hoog dat Jakob Knubbe, ondanks de weerstand van zijn vrouw, gaat smokkelen. Het lukt hem inderdaad het paard te betalen.

Wanneer hij ’s nachts zijn broer net over de grens opzoekt om afstand te doen van zijn geweer, wordt de trouwe veldwachter Lubach neergeschoten door Arend van Lingen. Jakob komt daar echter voor in de gevangenis terecht. In de rechtszaal wordt de moord opgehelderd. Jakob krijgt zijn vrijheid terug.

Voor Strumpele Gard breekt er een kritiek ogenblik aan wanneer door het onweer zijn bezittingen verbranden en zijn enige dochter Waldien in het rokende huis om hulp roept. De eerst zo trotse eigenaar van Stumpelkenshoef leert bidden om haar behoud.



Schippers ontleende ook voor dit boek zijn stof aan ware gebeurtenissen die mensen hem vertelden. Juist door het echte leven als achtergrond en zijn rake typering van de mensen wiens levens hij beschrijft, worden zijn boeken ook nu nog door duizenden gelezen.
Afbeeldingen
Schippers, Willem - Strumpelkenshoef
De Ramshoorn Goes

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Ramshoorn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Ramshoorn
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Ramshoorn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Ramshoorn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Ramshoorn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren