Titel

Gustave Flaubert en zijn Salammbo: meer dan historisch.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789026312328

Uitgever

Ambo, 1992, 1ste druk. Soft cover. 87 p. Nieuw.

Prijs

11,50

Meer info
Kort na de voltooiing van Madame Bovary (1856) begon Flaubert zich met grote verbetenheid te verdiepen in de geschiedenis en cultuur van het oude Carthago. In 1862 verscheen wat gewoonlijk wordt genoemd zijn historische roman Salammbo, het verhaal van een waarlijk infernale liefdesverhouding, gesitueerd in het Carthago van de derde eeuw v. Chr. De critici hebben lange tijd niet goed raad geweten met dit naar hun oordeel vreemde en exotische boek. In dit essay wordt, onder gebruikmaking van Flauberts jeugdgeschriften en brieven en andere biografische documentatie, de stelling verdedigd dat Flaubert heeft geprobeerd zich door het schrijven van Salammbo te bevrijden van de depressie waarin hij terechtgekomen was door de terugkeer, in 1856 en volgende jaren, in zijn gemoedsleven, van zijn herinneringen aan Elisa Schlesinger, de vrouw die hij twintig jaar eerder, als jongetje van veertien jaar, voor het eerst had ontmoet tijdens een vakantie in Trouville en die sindsdien zijn leven lang voor hem 'het fantoom van Trouville' is gebleven.
't kofschip Borger

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel 't kofschip.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met 't kofschip
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't kofschip een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't kofschip vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • 't kofschip kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren