Titel

Vom Kriege. Hinterlassenes Werk des Generals Carl von Clausewitz. Vollständige Ausgabe im Urtext mit historisch-kritischer Würdigung von Werner Hahlweg,

Schrijver
Taal

Duits

Uitgever

Ferd. Dümmlers Verlag (Bonn)

Prijs

19,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1952, 16e druk, 1165pp., ingebonden, goede staat, naam op titelpagina, papier wat verkleurd, apieren omslag ontbreekt, oorspronkelijke errata aanwezig.

Meer info
Het aangeboden boek betreft een volledige uitgave van de oorspronkelijke tekst - drie delen in een band.

Vom Kriege (Over de oorlog) van Carl von Clausewitz (1780-1831) is een van 's werelds meest invloedrijke politiek-militair-strategische boeken. Het is ongetwijfeld wel de belangrijkste poging in de westerse geschiedenis om de inhoudelijke dynamica van het verschijnsel oorlog te doorgronden. Het is een omvangrijk boek, ook niet voltooid en mede daarom moeilijk te begrijpen. Het heeft grote invloed gehad op oorlogen in de twintigste eeuw en recente oorlogen.

Clausewitz was een Pruisisch generaal met oorlogservaring en directeur van de Algemeine Berliner Kriegsschule. Na zijn overlijden nam zijn weduwe gravin Marie Sophie von Brühl de taak op zich zijn onvoltooide nagelaten werk uit te geven.

Er bestaat geen definitief erkende uitgave van de geschriften van Clausewitz. Het gevolg is bibliografische verwarring. De onafgewerkte staat van het werk, de denkwijze van Clausewitz, de gebruikte taal en de vertalingen maken een eenduidig begrip van Vom Kriege onmogelijk. Een van de uitgaven is op internet geplaatst onder de titel Vom Kriege door het Clausewitz-Gesellschaft. Deze uitgave beslaat acht boeken:
• Het eerste boek Over de aard van de oorlog telt acht hoofdstukken. Het verscheen in 1832.
• Het tweede boek Over de theorie van de oorlog verscheen in 1833. Het telt zes hoofdstukken.
• Het derde boek Over de strategie in het algemeen verscheen in 1834. Het telt achttien hoofdstukken.
• Het vierde boek Het gevecht telt veertien hoofdstukken.
• Het vijfde boek De strijdkrachten telt achttien hoofdstukken.
• Het zesde boek De verdediging telt dertig hoofdstukken. Het is het meest omvangrijke.
• Het zevende boek De aanval telt eenentwintig hoofdstukken. Het is het minst uitgewerkte.[3]:76
• Het achtste boek Oorlogsvoering telt negen hoofdstukken.

Onder de titel Vom Kriege werden historische uitgaven gepubliceerd van een inleidend deel en de acht boeken. Onder de titel Vom Kriege werden en worden ook uitgaven gepubliceerd van alleen de acht boeken. Onder de titel Vom Kriege werden en worden ook uitgaven gepubliceerd van alleen de eerste drie boeken.
De eerste drie boeken zijn samen een theoretische veralgemenende studie van het verschijnsel oorlog waarin de meest essentiële denkbeelden van de schrijver tot uitdrukking worden gebracht.
Boek drie en vier en vijf beschrijven en bespreken historische veldtochten en veldtochten waaraan Clausewitz tijdens de Napoleontische oorlogen in 1796, 1799, 1812 en 1815 deelnam.
Afbeeldingen
Carl von Clausewitz - Vom Kriege. Hinterlassenes Werk des Generals Carl von Clausewitz. Vollständige Ausgabe im Urtext mit historisch-kritischer Würdigung von Werner Hahlweg,
Carl von Clausewitz - Vom Kriege. Hinterlassenes Werk des Generals Carl von Clausewitz. Vollständige Ausgabe im Urtext mit historisch-kritischer Würdigung von Werner Hahlweg,
Biblos Boeken Zwolle

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Biblos Boeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Biblos Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Biblos Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Biblos Boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Biblos Boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren