Titel

Maria Goretti Martelares der zuiverheid

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Desclée de Brouwer Brugge - Amsterdam 1950

Prijs

12,90

Bijzonderheden

paperback 92pp. herstelde slijt aan rug, tekst prima met bijz. afb in zw/wit, 19,5/12,5cm schaars

Meer info
Maria Goretti (Corinaldo, 16 oktober 1890 - Ferriere di Conca (Nettuno), 6 juli 1902) is een Italiaanse jeugdheilige. Zij is de patrones van de jonge meisjes en van de slachtoffers van aanranding en verkrachting.

Levensloop
Maria was een elfjarig meisje, dochter van Luigi Goretti (Corinaldo, 26 december 1859 - Le Ferriere, 6 mei 1900) en Assunta Carlini (Senigallia, 16 augustus 1866 - Corinaldo, 18 oktober 1954). Zij deed hoogstwaarschijnlijk haar eerste communie op 29 mei 1902. Op 5 juli 1902 werd zij op elfjarige leeftijd met veertien messteken neergestoken door Alessandro Serenelli (Paterno d'Ancona, 2 juni 1882 - Macerata, 16 mei 1970) die haar wilde aanranden. Hij gaf haar de keuze, zijn wil te doen of te sterven. Ze stierf twee dagen later in het ziekenhuis met een kruisbeeld en een medaillon van Onze-Lieve-Vrouw in haar handen, nadat zij haar belager vergeven had. De moordenaar werd op 16 oktober 1902 veroordeeld tot dertig jaar dwangarbeid. In de gevangenis kreeg hij een visioen van Maria Goretti. Eenmaal vrij vroeg hij met Kerstmis 1934 Maria's moeder om vergiffenis en die schonk zij hem meteen. Hij kwam tot inkeer en trad in als lekenbroeder bij de Kapucijnen in Macerata in de Marken waar hij in 1970 vredig stierf.
hasselman Breda

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel hasselman.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • hasselman kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren