Titel

Schoenaerts. Matthias

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789022330739

Uitgever

Manteau

Prijs

25,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2014. Gebonden, 288 pp. Geïllustreerd.

Meer info
FEBRUARI 1970. In de Bourlaschouwburg staat Koning Jan naar Shakespeare op de affiche. In de titelrol: Julien Schoenaerts. Na de pauze richt hij zich tot het publiek. `Schande! De mijnwerkers in onze steenkoolmijnen staken, rijkswachters schieten kompels dood en België valt op z n gat. Kom in opstand! Tumult in de zaal. `Wat doet ge nu? Zijt ge zot geworden? roept de souffleuse. Schoenaerts wuift naar het publiek en verlaat het podium. Tussen zwarte vlaggen declameert hij met zijn mooiste theaterstem de Apologie van Socrates en laat zijn spaargeld als confetti over de stakende mijnwerkers dwarrelen.
Schoenaerts wordt voor de rechter geleid
`Zal ik een liedje zingen? vraagt hij.
`Ziede gij mij gère? Kus me dan. Kus me dan.
en opgesloten in de psychiatrie.
Het is het begin van een lange lijdensweg.
Stan Lauryssens werd bekroond met de Hercule Poirotprijs voor het spannendste boek van het jaar. Hij is vertaald in dertig landen, de meeste vertalingen ooit voor een Vlaamse schrijver. Met Schoenaerts schreef hij een boek dat leest als een film: van elektroshocks achter gesloten deuren tot huizenhoge vlammen die vonkend en knetterend uit een oud variététheater slaan...
De boekenzolder Sellingen

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De boekenzolder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren