Titel

Amsterdams Mooiste Straat

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Ne Adam

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Nadat de lezers van Het Parool in 2006 het mooiste Amsterdamse woord hadden gekozen, was het de beurt aan de uitverkiezing van de mooiste straat van Amsterdam.
Niet alleen straten deden mee; grachten, hofjes, pleinen, dijken en dammen werden genomineerd. Duidelijk werd hoe dol Amsterdammers zijn op water; de Nieuwendammerdijk, de Amstel, de Kromboomssloot, de Groenburgwal, ze eindigden allemaal hoog. Maar de mooiste straat van allemaal bleek de moeder van de grachtengordel: de Brouwersgracht.
In Amsterdams mooiste straat is niet allen aandacht voor de pareltjes die de finale haalden, maar ook voor de genomineerden die niet tot dit selecte gezelschap behoren. Honderdvijftig straten met hun geschiedenis, met aandacht voor bekende en minder bekende bewoners, ge llustreerd met anekdotes van bewoners en bewonderaars en met foto's van Floris Lok.

PAUL ARNOLDUSSEN

Paul Arnoldussen is schrijver en journalist. Hij is onder andere samensteller van de serie Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen. Samen met Annemarie de Wildt, conservator van het Amsterdams Historisch Museum, en beeldend kunstenares Janneke Viegers, vormde hij de jury van de wedstrijd om de mooiste Amsterdamse straat.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren