Titel

Zo vrij als een vlinder

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

16,00

Beschikbaar

3 exemplaren

Bijzonderheden

nieuw

Meer info
Met de kracht van verhaal en beeldspraak en nooit afwezige humor biedt de auteur de lezer een omgekeerde verrekijker aan. Wat we gewend zijn om uit te vergroten, zorg en pijn, komt zo op afstand. Wat we zo moeilijk dichtbij krijgen, vertrouwen, komt binnen handbereik.

Dit boek van Marcel Derks is een waarheidslievend en optimistisch boek. Op een ongedwongen, bijna lichtvoetige manier brengt de auteur de lezer bij de vraag hoe hij zichzelf kent en waardeert en hoe hij anderen daardoor kent en waardeert en nergens behoeft de lezer zich te generen. De eerbied van de auteur voor wie zijn verhaal wil horen blijft. Hoe paradoxaal het ook moge klinken, het boek is geschreven met liefde voor de zorgen en pijn van mensen. Dat helpt om er afstand van te nemen en er concreet iets mee te doen. Het laatste, de concrete dagelijkse ervaringen met jezelf en hoe je hiermee kunt werken, komt in het boek ruim tot zijn recht. Het boek wordt gemakkelijk en vertrouwde begeleider omdat het het dagelijks leven intact laat, op elk moment getuigt van respect daarvoor, maar het net een andere betekenis geeft.

RecensieDe basale gedachte achter transformatie is dat mentale energie wordt omgezet in een andere hogere spirituele vorm. De auteur van voorliggend werkboek heeft zijn inzichten verkregen door studie van en ervaring met de mystieke stroming van de islam, het soefisme. Soefisme doelt op wijsheid van het hart, niet van het intellect. De soefi-boodschap gaat uit van eenheid en harmonie. Het wijst de mens de weg naar de helende diepten van zijn wezen. Door evenwicht tussen hoofd en hart, tussen wijsheid en kracht levert het soefisme een bijdrage tot de synthese tussen de denkwerelden van Oost en West. Dit werkboek is voortgekomen uit een aantal voordrachten, waarin verandering centraal stond. In een twaalftal hoofdstukken probeert de auteur bij de kern van zelfkennis te komen door onder meer te wijzen op de kracht van de vrije wil, het scheppen van tijd en ruimte, de mogelijkheden van geestelijke groei, verdraagzaamheid en mededogen. Zijn adagium luidt: “Hebt elkander op een onbaatzuchtige wijze lief”. Zijn in correct Nederlands gestelde teksten zijn verrijkt met anekdotes uit diverse geestelijke stromingen. Aparte vermelding verdienen de kernachtige gedichten van de soefi-dichter Rumi. Blauwe inkt.
(Biblion recensie, Ruud Booms)

NIEUW, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Derkse , Marcel - Zo vrij als een vlinder
Derkse , Marcel - Zo vrij als een vlinder
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren