Titel

Churchill And The Norway Campaign 1940

Schrijver
Taal

Engels

ISBN

9781844157532

Uitgever

PEN & SWORD BOOKS

Prijs

25,00

Bijzonderheden

2008, 223pp, Gebonden

Meer info
Op 9 april 1940 veroverden de Duitse strijdkrachten Noorwegen en Denemarken tijdens een operatie die opmerkelijk was vanwege haar precisie en durf. Het Chamberlain War Cabinet werd verrast en reageerde met onbekwaamheid. Hoewel dit boek de totstandkoming van een grote strategie onderzoekt, is het in de eerste plaats het verhaal van deze noodlottige campagne. Het beschrijft de pogingen van marine- en militaire commandanten om te reageren op de dagelijkse verschuivingen in het regeringsbeleid en om de methoden van een nieuw soort vijand te begrijpen - een vijand die bereid leek buitengewone risico's te nemen en die een niveau van tactische mobiliteit had herwonnen dat sinds de Napoleontische tijd niet meer was gezien. Noorwegen wordt overschaduwd door de grotere rampen die kort na de evacuatie uit Duinkerken en de val van Frankrijk volgden. Hoewel er een aanzienlijke hoeveelheid gedrukt materiaal over dit onderwerp bestaat, geven weinig verslagen een duidelijk beeld van de campagne als geheel en zijn er nog minder gemakkelijk te lezen. Hoewel het boek zich concentreert op de hogere niveaus van besluitvorming (oorlogskabinetten, stafchefs en theatercommandanten), legt het gelijke nadruk op land-, zee- en luchtoperaties en de mannen die onder hen de militaire operaties uitvoerden en zorgden, voor zover mogelijk, een evenwichtig evenwicht tussen Britse en Duitse perspectieven
Afbeeldingen
Rhys-Jones, Graham - Churchill And The Norway Campaign 1940

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Aviation & Warbooks.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Aviation & Warbooks
  • Na uw bestelling ontvangen u en Aviation & Warbooks een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Aviation & Warbooks vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Aviation & Warbooks kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren