Titel

Beroemde Musea van de wereld - Vaticaanse Musea Rome

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Spectrum

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

171 pagina's, gebonden, met omslag, in nieuwstaat

Meer info
Het Vaticaan trekt vele pelgrims met een gelovige bedoeling. Maar er zijn anderen, die 'pelgrimeren' langs diverse grote centra waar de kunstschatten der wereld bijeengebracht zijn, om daar met eigen oog te aanschouwen het kostelijkste wat door mensenhand is geschapen. Langs een merkwaardige historische ontwikkeling is de verzamellust van diverse pausen en andere kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders allengs uitgegroeid tot het complex kunstinstellingen, die men samenvat als de Vaticaanse Musea. Er zijn er die de kennis van een bepaald genre grotelijks verruimen; hiertoe kan men rekenen de collecties uit de nalatenschap van de klassieke Oudheid: originelen, waarvan het Belvedere Torso een vermaard en imposant voorbeeld is, en oude kopieën. Hoge waarden vertegenwoordigen ook de kostbare verluchte manuscripten in de Bibliotheek, evenals de verzamelingen van de Musea van gewijde en van profane kunst. Maar bepaald uniek zijn de beroemde reeksen: Michelangelo's schilderingen in de Sixtijnse Kapel, de bekroning van het werk van mannen als Perugino en Botticelli, en Rafaels Stanzen. Dit kan ook getuigd worden van wat er van de laatste in de Pinakotheek wordt aangetroofen, tezamen met werken van Giotto, Fra Angelico, Leonardo en vele anderen. Van dit alles geven de 124 prachtige reprodukties, sommige op zeer groot formaat, een representatieve keuze.
Afbeeldingen
 - Beroemde Musea van de wereld - Vaticaanse Musea Rome
 - Beroemde Musea van de wereld - Vaticaanse Musea Rome
 - Beroemde Musea van de wereld - Vaticaanse Musea Rome
 - Beroemde Musea van de wereld - Vaticaanse Musea Rome
 - Beroemde Musea van de wereld - Vaticaanse Musea Rome

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Wi(e)lskracht Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Wi(e)lskracht Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Wi(e)lskracht Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Wi(e)lskracht Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Wi(e)lskracht Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren