Titel

Antroposofie als culturele factor. Een balans van de eerste eeuw.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789073310278

Uitgever

Nearchus c.v.

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2001, 68 pp, paperback

Meer info
Enkele vlekjes op kaft, verder in uitstekende staat.

Een boekje geschreven door Harrie Salman en uitgebracht in de serie Raakpunt. Een klein boekje dus. Harrie Salman heeft het vermogen om onderwerpen op een goed leesbare en begrijpelijke manier uiteen te zetten zonder oppervlakkig te blijven. Dit boekje is naar mijn mening heel geschikt om kennis te maken met de antroposofie haar betekenis in deze tijd. Het wijst de weg naar een praktische spiritualiteit. Dat gebeurt door een verbinding te maken tussen de sociale problemen van onze tijd en een bewuste spirituele ontwikkeling met aandacht voor de realiteit. Het is niet iedereen gegeven al helderziend te zijn of te worden, het ontwikkelen van spiritualiteit is gewoon hard werken.

In je ziel orde op zaken stellen, in je denken het materialisme overwinnen, het ontwikkelen van een diepe eerbied voor waarheid, je bewust worden van de werking van negatieve wezens die werkzaam kunnen zijn via onze zwakheden en onvolmaaktheden, dat schetst Salman als belangrijke aspecten waarmee je heel concreet aan de slag kunt. Spiritualiteit als een sociaal proces waarin we elkaar helpen ons hogere ik geboren te laten worden. Dat vraagt offers en het overstijgen van egoïsme. Door het werken aan deze 'basis' wordt als het ware een innerlijke vrije ruimte gecreëerd. Een ruimte waarin hogere geestelijke wezens de kans krijgen zich ervaarbaar te maken en inzichten kunnen aanreiken voor de sociale problemen van onze tijd. En ook nu weer blijven we dicht bij huis omdat alle grote sociale problemen hun aangrijpingspunt vinden in het individu en zijn of haar sociaal engagement.

Doordat Salman de antroposofie in historische context van de afgelopen honderd jaar plaatst, krijgen we tevens, zij het summier, zicht op een spirituele beweging die veel ruimer is dan de antroposofie.

Ignace van der Meijden in ABC Antroposofie 10

Interview met de auteur...
Afbeeldingen
Salman, H. - Antroposofie als culturele factor. Een balans van de eerste eeuw.
De Leeswolf Assen

Wij berekenen de verzendkosten zoals DHL ons berekent. Na uw bestelling informeren wij u over de kosten en verzoeken wij u vooraf te betalen.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Leeswolf.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Leeswolf
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Leeswolf een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Leeswolf vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Leeswolf kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren