Titel

Passchendaele 1917. Het verhaal van de doden en Tyne Cot Cemetery

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789086790654

Uitgever

Roularta Books

Prijs

17,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2007, 1ste druk, 344pp., hardback oblong ft., als nieuw in perfecte staat

Meer info
Westhoek 1917... De Britse opperbevelhebber Douglas Haig wil met een groot offensief het Front in Vlaanderen doorbreken.

Als voorbereiding op de aanval vuurt zijn artillerie in de laatste twee weken van juli meer dan 4,2 miljoen projectielen naar de Duitse stellingen tussen leper en Zonnebeke. Hierdoor verandert het terrein in een troosteloze moddermassa waarin mens, dier en machine verzuipen... Na de Britten komen Anzacs (Australiërs en Nieuw-Zeelanders) en uiteindelijk Canadezen om op 10 november 1917 de puinen van het dorpje Passendale in te nemen, waarna het offensief stilvalt. In 100 dagen onmenselijke strijd worden een half miljoen militairen gedood, gewond of vermist. En dat allemaal voor een terreinwinst van nauwelijks acht kilometer.

‘Passchendaele 1917’ analyseert de bloedige campagne vanuit geallieerd standpunt en vertelt het verhaal van degenen die het niet overleefden. Voor elke episode van de slag wordt ingezoomd op één bepaalde divisie op de lijn Ieper-Zonnebeke-Passendale, zodat de vooruitgang duidelijk te volgen is.

In het tweede deel van het boek gaat het vooral om wat er na de oorlog met de doden is gebeurd. De rode draad van het boek is Tyne Cot Cemetery, de grootste begraafplaats van de Commonwealth ter wereld met 12.000 doden en 35.000 namen van vermisten. ‘Passchendaele 1917’ is de eerste studie die integraal gewijd is aan de doden van de Eerste Wereldoorlog.
Afbeeldingen
Bostyn, Franky e.a. - Passchendaele 1917. Het verhaal van de doden en Tyne Cot Cemetery
Oblong Kapellen

Boekwinkeltje oblong is gevestigd in Kapellen/Putte op de NL/B grens. Alle boeken zijn totaal vrij van annotaties en onderstrepingen.
Nederlandse bestellingen worden in Nederland, Belgische bestellingen worden in België verzonden.
1 U bestelt, u ontvangt direct een antwoord met opgave van de portkosten.
2 U stuurt ons uw akkoord met de keuze van verzending.
3 Na ontvangst van uw betaling (boekprijs port) wordt uw bestelling dadelijk en degelijk verpakt verzonden.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Oblong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Oblong
  • Na uw bestelling ontvangen u en Oblong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Oblong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Oblong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren