Titel

Arjen / druk 1

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789022951651

Uitgever

Bruna Uitgevers, A.W.

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

316 pag; de rug van het boek is helaas los door de ouderdom, verder is het boek vergeeld maar prima

Meer info
Cor Bruijn is zijn hele leven lang geboeid geworden door het leven in de ruimte, omdat hij zelf opgroeide – naar hij vertelt in zijn jeugdherinneringen -,,in de vlakte". Geen wonder dus dat hij direct bij zijn eerste bezoek aan Terschelling in 1927 werd gefascineerd door dit prachtige eiland, waarvan de bevolking toen nog vrij geïsoleerd leefde. Tijdens langdurige bezoeken, ook in het najaar en de winter, groeide het persoonlijke contact en ontstonden hechte vriendschappen. Hij hoorde 's winters bij de plattebuiskachel zoveel interessante verhalen, dat het niet kon uitblijven dat zijn pen hierdoor in beweging kwam. Zo ontstonden twee romans die zijn naam beroemd maakten en door honderdduizenden lezers letterlijk werden verslonden: ,,Sil de strandjutter" en ,,Arjen", die beide op het eiland spelen. Arjen is de oudste zoon van een boerenweduwe. Hij is een echte vrijbuiter en voelt niets voor het geregelde leven op de boerderij. Hij leert Japke kennen en zweert haar trouw, maar zijn hart klopt sneller als Jiltje, het famke van zijn broer, in de buurt is.

Als zijn moeder hem tot de orde roept, besluit hij iedereen en alles de rug toe te keren en naar zee te gaan. Maar tijdens een vliegende storm, die hij in een hut op strand doorbrengt, komt hij tot inkeer.

Hoe Japke en Arjen elkaar tenslotte gelukkig in de armen sluiten, vertelt Cor Bruijn u op zijn onnavolgbare manier.

Geïllustreerd door Anton Pieck
geb. hardcover, linnen rug, wel verkleuringen/ vlekjes van ouderdom
Afbeeldingen
Bruijn, Cor - Arjen / druk 1
Bruijn, Cor - Arjen / druk 1
Bruijn, Cor - Arjen / druk 1
Bruijn, Cor - Arjen / druk 1
De Boekenstapel Zutphen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekenstapel.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekenstapel
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenstapel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenstapel vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekenstapel kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren