Titel

Duizend miljoen maal vervloekt land - De Hollandse Brigade in Spanje 1808-1813

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Meulenhoff

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, in goede staat

Meer info
Een uiterst merkwaardige en vrijwel vergeten episode uit de militaire geschiedenis van ons land is de strijd die de Hollandse Brigade op last van Napoleon tussen 1808 en 1813 in Spanje moest leveren. Het Spaanse Avontuur waarin Napoleon al zijn vazallen meesleurde, is een eufemisme voor de gruwelijke guerrillaoorlog die het was - een vorm van oorlog voeren die sindsdien school heeft gemaakt.

De bewaard gebleven rapporten van de Nederlandse bevelhebber, brieven en dagboeken van officieren en documenten van de ministeries van Oorlog in Den Haag en Parijs geven een onthutsend levendige indruk van de barre omstandigheden waaronder de soldaten moesten strijden, en van de uiterste zuinigheid waarmee voor hun welzijn en soldij werd gezorgd. Gebrek aan eten en drinken, aan kleding, schoeisel en onderdak - dat alles is een voortdurende kwelling voor de duizenden manschappen, van wie er velen in het 'vervloekte land' zijn omgekomen.

De Leidse historici De Moor en Vogel hebben op suggestieve wijze de werkelijkheid van die oorlogsjaren weten op te roepen, waarbij zij de vaak emotionele documenten uit die tijd voor zichzelf laten spreken.
Afbeeldingen
Moor, J.A. de & H.Ph. Vogel - Duizend miljoen maal vervloekt land - De Hollandse Brigade in Spanje 1808-1813
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren