Titel

De Twentse Knokploegen. 1943 - 1945

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Oldenzaal, De Bruyn, 1983, 1e dr.

Prijs

35,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

60p., A4 formaat softcover, getypt, m, et noten, bronnen- en literatuurlijst, 3 bijlagen, kleine beschadiging rug, structurele integriteit goed, boek in goede staat.

Meer info
"Op 14 Juli 1942 verlaat de eerste trein met joden, die gedeporteerd zullen worden, Amsterdam. In de maanden mei en augustus van dat jaar eist Hitlers Generalbevollmächtiger für den Arbeitseinsatz, Fritz Sauckel, de aanmelding en opkomst van grote aantallen Nederlandse arbeiders voor werk in Duitsland. In februari 1943 worden razzia's gehouden, teneinde jongeren, vooral studenten, in Duitsland te werk te stellen. Twee maanden later moeten alle ex-militairen zich aanmelden om in krijgsgevangenschap te worden weggevoerd. Wanneer we ook nog zien, dat vanaf de zomer 1942 het illegale werk een breder karakter aanneemt, dan is duidelijk, dat vanaf die tijd in het bezette Nederland een situatie ontstond, waarin steeds meer onderduikers, joden arbeiders, studenten, ex-militairen, illegalen, wat hun voorziening van bonkaarten betrof, permanent afhankelijk werden van kleine groepen mensen die hun onderduik hadden georganiseerd..."
De Boekenvriend Albergen

Snel en vakbekwaam, al meer dan 30 jaar.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekenvriend.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekenvriend
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenvriend een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenvriend vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekenvriend kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren