Titel

Verjongd stadshart - Een nieuw Utrecht Centraal

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Matrijs

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, z.g.a.n.

Meer info
Terwijl Utrecht Centraal te maken heeft met een continue reizigersstroom, streeft een kleine toegewijde organisatie naar een veilige, overzichtelijke en vlotte verbouwing van hetzelfde station. Hoe zijn de belangen van reizigers te combineren met een jarenlange bouwput, met ingrijpende aanpassingen tijdens de uitvoering en al dan niet geplande nevenactiviteiten? De verbouwing van het station en het omliggende gebied heeft dan ook de nodige voeten in aarde.

Verjongd stadshart, een nieuw Utrecht Centraal neemt je mee achter de schermen van een spectaculair bouwproject in wisselwerking met de stad. Zoals bij elke grote verbouwing zijn er dilemma's, onverwachte wendingen, zijn er meevallers en tegenvallers, maar heerst er vooral positieve energie en optimisme over het eindresultaat.

De uitbreiding van het Stationsgebied in Utrecht gaat gepaard met een nieuw muziekgebouw, een stadskantoor, een metamorfose van Hoog Catharijne, de terugkeer van het water in de singel en de bouw van de grootste fietsparkeergarage ter wereld. Station Utrecht Centraal vormt het hart van het Stationsgebied en biedt een vloeiende verbinding tussen beide zijden van de sporen.

Om de ontwikkeling te begrijpen van Utrecht ats knooppunt van Nederland, gaat Verjongd stadshart. Een nieuw Utrecht Centraal terug naar de aanleg van de eerste ijzeren weg van Utrecht naar Amsterdam in 1843. We reizen door bijna twee eeuwen geschiedenis van veranderende technologie, architectuur, oorlogen, verwoestingen, de invloed van Hoog Catharijne en de Nationale Sleutelprojecten, die alle een belangrijke rol speelden bij de totstandkoming van Utrecht Centraal anno nu. De verbouwing van het station is aanleiding om terug te blikken en vooruit te kijken. Voor Utrechters een feest van herkenning, terwijl het tegelijkertijd een uniek kijkje in de keuken biedt van de nieuwe OV-terminal.
Afbeeldingen
Burgers, Ton & Jan Vredenberg & Herbert Boland - Verjongd stadshart - Een nieuw Utrecht Centraal
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren