Titel

Het heft in handen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789053333297

Uitgever

Prometheus, Uitgeverij

Prijs

2,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1995 (eerste druk), 237 pp, paperback. Conditie: Goed, papier enigszins vergeeld. Eerdere prijsaanduiding met potlood op eerste en laatste bladzijde.

Meer info
In Het heft in handen gaat Frits Bolkestein opnieuw het gevecht dan met de belangrijke politieke en maatschappelijke problemen van deze tijd. Europese integratie, industriepolitiek, de aanpak van de werkloosheid en de verstikkende werking van de Nederlandse overlegeconomie; Bolkestein observeert, analyseert en bekritiseert, maar wijst tegelijkertijd op nieuwe mogelijkheden en kansen, waarbij bij zich laat leiden door de beginselen van het moderne liberalisme.

De voorman Van de VVD gaat daarbij controversiële onderwerpen zeker niet uit de weg. Zo discussieert bij met de Soedanese rechtsgeleerde Abdullahi An-Na'im over de opkomst van het moslimfundamentalisme, zet bij vraagtekens bij het beleid ten aanzien van asielzoekers en beschouwt bij ingrijpende veranderingen in de sociale zekerheid als onvermijdelijk. Ook ethische zaken blijven in deze bundel niet onbelicht: de rol van pers en media wordt ter discussie gesteld, en in een intrigerend gesprek met Hirsch Bdllin wordt ingegaan op de rol van normen en waarden in de moderne samenleving. Onthullend is voorts liet kijkje achter de schermen bij de formatieonderhandelingen in de zomer van 1994, en niet minder verrassend is Bolkesteins poging om de beweegredenen van voormalig premier Lubbers te doorgronden, of zijn antwoord op de vraag: 'is Jan Pronk nu veranderd of niet?'

Meer nog dan in de voorgaande bundels weet Bolkestein zijn krachtige uitspraken neer te zetten in heldere en eenvoudige bewoordingen, waardoor hij vriend en vijand dwingt met zijn opvattingen rekening te houden.
VideGrenier Eindhoven

Groene tweedehands boekhandel: 100% groene stroom, 100% zelf gecycled verpakkingskarton. De portokosten worden bepaald naar het gewicht van uw bestelling te samen met het verpakkingsmateriaal. Helaas is verkoop en verzending naar het buitenland niet mogelijk. Mocht u een reactie missen, kijk dan in uw map "ongewenste mail". Soms belanden berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel VideGrenier.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met VideGrenier
  • Na uw bestelling ontvangen u en VideGrenier een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VideGrenier vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • VideGrenier kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren