Titel

Vaarwel Picasso

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Elsevier

Prijs

40,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover met omslag, in goede staat

Meer info
In februari 1956 begon de vriendschap van twee kunstenaars. De Amerikaanse fotograaf was van Afghanistan op weg naar huis, de Spaanse schilder zat in bad thuis in Zuid-Frankrijk: Voilà... dat was de eerste van de tienduizenden foto’s, die in de komende zeventien jaar van Picasso zouden worden genomen, in de periode waarin David Douglas Duncan dikwijls de eenvoudige maaltijden met hem deelde en zijn werk, waar nooit een einde aan kwam, zijn uitbundige vrolijkheid en zijn ontelbare creatieve explosies.

Als de andere gasten waren vertrokken, bleef Duncan nog bij hem in het atelier, dat nu zijn tweede thuis was. Op deze wijze ontstond een relatie, die voor hen allebei uniek was. Het waren twee zinnen en twee harten, maar beiden voelden een speciale, hechte band met de ander. Bij het fotograferen van de honderden schilderijen, omgeven door ontelbare andere werken waarmee het atelier boordevol stond, werd Duncan ook deelgenoot van talrijke, aandoenlijke gebeurtenissen in het huisgezin van Picasso.

Aan dit fantastische contact hebben wij dit derde en laatste boek te danken dat Duncan van zijn buurman Pablo Picasso samenstelde. Het is een buitengewoon persoonlijk relaas over de laatste levensjaren van de grote schilder, alsmede een verrijkende ontdekkingstocht langs de doeken, die Picasso tijdens zijn leven voor zichzelf hield, en ten slotte een gefotografeerd epos, geboren uit de kameraadschap van twee mannen.

VAARWEL PICASSO onthult de eenvoud en het genie van Picasso’s leven en kunst. Dankzij zijn zo intens en persoonlijk beleefde ervaringen heeft Duncan het met grote toewijding gefotografeerd, geschreven en geproduceerd. Daardoor is dit boek een afspiegeling geworden van datgene wat kenmerkend was voor Picasso’s wereld. Wie probeert Picasso te zien zoals David Douglas Duncan hem zag en van hem hield, zal misschien iets bespeuren van de wijze waarop Pablo Picasso beschouwd zal worden in de eeuwen, die voor ons liggen
Afbeeldingen
Duncan, David Douglas - Vaarwel Picasso
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren